Connect with us

technokrata

A Nokia folytatja menedzsmentjének megújítását

Dotkom

A Nokia folytatja menedzsmentjének megújítását

Ollila tevékenységét 2006. június 1-jéig a cég elnökeként és vezérigazgatóként folytatja, ezután pedig a javaslat szerint a cég tiszteletbeli elnöke (Non-Executive Chairman) lesz.

A Nokia folytatja vezetésének megújítását, miközben biztosítja a folyamatosságot a Csoport Végrehajtó Testületében (Group Executive Board).

Az Igazgatótanács az 52 éves Olli-Pekka Kallasvuót 2005 október 1-jével elnökké és operatív vezérigazgatóvá (Chief Operating Officer), 2006. június 1-jével pedig elnökké és vezérigazgatóvá (Chief Executive Officer) nevezi ki. Kallasvuo úr 1980-ban csatlakozott a Nokiához és jelenleg a Mobile Phones üzletág vezetője. Ezelőtt a cég pénzügyi vezérigazgatója (Chief Financial Officer) volt.

Az Igazgatótanács Vállalati Irányítás és Kinevezések Bizottsága (Corporate Governance and Nomination Committee of the Board of Directors) a következő éves általános közgyűlésnek javasolni fogja, hogy Jorma Ollila (54) elnök, vezérigazgató 2006. június 1-jétől tiszteletbeli elnökként (Non-Executive Chairman) folytassa tevékenységét. A Bizottság kézhez kapta Ollila úr igazolását, miszerint részéről nincs akadálya a pozíció betöltésének.

A Nokia jelenlegi elnöke, Pekka Ala-Pietilä visszavonul és a jövőben személyes célokat valósít meg. Október 1-jétől tanácsadó lesz, 2006. február 1-jén pedig megválik a Nokiától.

Paul Collins, a Nokia Igazgatótanácsának elnökhelyettese elmondta: „A Nokia Igazgatótanácsa Jorma Ollila visszavonulásának előkészítéseképpen egy utódlási folyamatot indított el azzal a céllal, hogy megőrizze a cég vitalitását és alkalmazkodóképességét egy gyorsan változó iparághoz, valamint hogy biztosítsa a folyamatosságot. A Tanácsnak meggyőződése, hogy Olli-Pekka Kallasvuo, jelentős iparági és több mint 20 éves, a Nokiánál szerzett tapasztalataival képes a cég megfelelő vezetésének a szavatolására a jövőben.

Jorma Ollila 13 éven keresztül a cég vezérigazgatója, 6 éven keresztül pedig az Igazgatótanács elnöke volt: ő az, aki felépítette a ma modern Nokiáját. Így nagyon elégedettek vagyunk, hogy Ollila úr beleegyezett abba, hogy a Tanács elnöke maradjon. Ez biztosítja a zökkenőmentes átmenetet és a cég számára elérhetővé teszi a tudását az iparágról, annak kihívásairól és lehetőségeiről.

A Tanács szintén kifejezi őszinte köszönetét Pekka Ala-Pietilä úrnak a hosszú évek során tanúsított elkötelezettségéért, közreműködéséért és iránymutatásáért, most, hogy úgy döntött: megválik a Nokiától és új kihívásokat keres.”

Olli-Pekka Kallasvuo: „Kiváltságnak tekintem, hogy nekem ajánlották e tisztséget. A Nokia egy olyan cég, mely egy gyorsan változó és alakuló környezetben is dinamikusan fejlődik. Alig várom, hogy a csapatunkkal együtt azon dolgozhassak, hogy a Nokia az iparág e sarkalatos korszakában tovább alakíthassa a mobil kommunikáció jövőjét. Együtt a jövőben is nagyszerű termékeket és megoldásokat teremtünk, melyek örömmel töltik majd el a vásárlóinkat.”

Jorma Ollila: „Hiszek a céget átfogó változások erejében. 1992 óta tisztem a Nokia működésének irányítása, és ezek izgalmas, felejthetetlen évek voltak. Kötődésem a Nokiához a régi marad, és lelkesen járulok hozzá a Nokia stratégiájának további alakításához, valamint a cég megújításához a jövőben is. Célom, hogy tovább segítsem a Nokia, a mobilitás vitathatatlan piacvezetője pozíciójának további erősödését.”

Pekka Ala-Pietilä: „Több mint két nagyszerű évtizedet töltöttem a Nokiánál, melyek során a cég és az iparág alapvető változásokon ment keresztül. Lenyűgöző volt ilyen motivált emberekkel együtt dolgozni és létrehozni egy globális piacvezető céget, de úgy érzem, eljött az idő a változásra. Olyan csapatot hagyok magam mögött, melyről tudom: valamennyi olyan összetevő megvan benne, amely egy sikeres jövőhöz szükséges.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd