Connect with us

technokrata

A Nokia folytatja menedzsmentjének megújítását

Dotkom

A Nokia folytatja menedzsmentjének megújítását

Ollila tevékenységét 2006. június 1-jéig a cég elnökeként és vezérigazgatóként folytatja, ezután pedig a javaslat szerint a cég tiszteletbeli elnöke (Non-Executive Chairman) lesz.

A Nokia folytatja vezetésének megújítását, miközben biztosítja a folyamatosságot a Csoport Végrehajtó Testületében (Group Executive Board).

Az Igazgatótanács az 52 éves Olli-Pekka Kallasvuót 2005 október 1-jével elnökké és operatív vezérigazgatóvá (Chief Operating Officer), 2006. június 1-jével pedig elnökké és vezérigazgatóvá (Chief Executive Officer) nevezi ki. Kallasvuo úr 1980-ban csatlakozott a Nokiához és jelenleg a Mobile Phones üzletág vezetője. Ezelőtt a cég pénzügyi vezérigazgatója (Chief Financial Officer) volt.

Az Igazgatótanács Vállalati Irányítás és Kinevezések Bizottsága (Corporate Governance and Nomination Committee of the Board of Directors) a következő éves általános közgyűlésnek javasolni fogja, hogy Jorma Ollila (54) elnök, vezérigazgató 2006. június 1-jétől tiszteletbeli elnökként (Non-Executive Chairman) folytassa tevékenységét. A Bizottság kézhez kapta Ollila úr igazolását, miszerint részéről nincs akadálya a pozíció betöltésének.

A Nokia jelenlegi elnöke, Pekka Ala-Pietilä visszavonul és a jövőben személyes célokat valósít meg. Október 1-jétől tanácsadó lesz, 2006. február 1-jén pedig megválik a Nokiától.

Paul Collins, a Nokia Igazgatótanácsának elnökhelyettese elmondta: „A Nokia Igazgatótanácsa Jorma Ollila visszavonulásának előkészítéseképpen egy utódlási folyamatot indított el azzal a céllal, hogy megőrizze a cég vitalitását és alkalmazkodóképességét egy gyorsan változó iparághoz, valamint hogy biztosítsa a folyamatosságot. A Tanácsnak meggyőződése, hogy Olli-Pekka Kallasvuo, jelentős iparági és több mint 20 éves, a Nokiánál szerzett tapasztalataival képes a cég megfelelő vezetésének a szavatolására a jövőben.

Jorma Ollila 13 éven keresztül a cég vezérigazgatója, 6 éven keresztül pedig az Igazgatótanács elnöke volt: ő az, aki felépítette a ma modern Nokiáját. Így nagyon elégedettek vagyunk, hogy Ollila úr beleegyezett abba, hogy a Tanács elnöke maradjon. Ez biztosítja a zökkenőmentes átmenetet és a cég számára elérhetővé teszi a tudását az iparágról, annak kihívásairól és lehetőségeiről.

A Tanács szintén kifejezi őszinte köszönetét Pekka Ala-Pietilä úrnak a hosszú évek során tanúsított elkötelezettségéért, közreműködéséért és iránymutatásáért, most, hogy úgy döntött: megválik a Nokiától és új kihívásokat keres.”

Olli-Pekka Kallasvuo: „Kiváltságnak tekintem, hogy nekem ajánlották e tisztséget. A Nokia egy olyan cég, mely egy gyorsan változó és alakuló környezetben is dinamikusan fejlődik. Alig várom, hogy a csapatunkkal együtt azon dolgozhassak, hogy a Nokia az iparág e sarkalatos korszakában tovább alakíthassa a mobil kommunikáció jövőjét. Együtt a jövőben is nagyszerű termékeket és megoldásokat teremtünk, melyek örömmel töltik majd el a vásárlóinkat.”

Jorma Ollila: „Hiszek a céget átfogó változások erejében. 1992 óta tisztem a Nokia működésének irányítása, és ezek izgalmas, felejthetetlen évek voltak. Kötődésem a Nokiához a régi marad, és lelkesen járulok hozzá a Nokia stratégiájának további alakításához, valamint a cég megújításához a jövőben is. Célom, hogy tovább segítsem a Nokia, a mobilitás vitathatatlan piacvezetője pozíciójának további erősödését.”

Pekka Ala-Pietilä: „Több mint két nagyszerű évtizedet töltöttem a Nokiánál, melyek során a cég és az iparág alapvető változásokon ment keresztül. Lenyűgöző volt ilyen motivált emberekkel együtt dolgozni és létrehozni egy globális piacvezető céget, de úgy érzem, eljött az idő a változásra. Olyan csapatot hagyok magam mögött, melyről tudom: valamennyi olyan összetevő megvan benne, amely egy sikeres jövőhöz szükséges.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák