Connect with us

technokrata

Vezető pozícióban a McAfee

Dotkom

Vezető pozícióban a McAfee

A nemrégiben közzétett Forrester Wave jelentés („The Forrester Wave: Client Security Suites: Q2 ´05”) szerint a McAfee elsősorban teljes kliens biztonsági portfoliójáért, robosztus menedzsment funkcionalitásáért és masszív architektúrájáért került a vezető helyre.

A McAfee az egyetlen olyan gyártó, amely egyszerre három kategóriában nyerte el a vezető besorolást a Forrester Wave jelentésben, amelyek: az ismert fenyegetések, az architektúra és menedzsment valamint a termékskála szélessége. A jelentés négy gyártó biztonsági csomagjait értékelte és pozícionálta, ezen csomagok mindegyike tartalmaz vírusirtó, kémprogram ellenes tűzfal és host alapú IPS szoftvereket. A felmérés részeként közvetlenül is tesztelték a McAfee termékeket, melynek során több mint 170 kritérium szerint vizsgálták meg a szoftvereket.

A jelentés szerint a biztonsági kliensek piaca várhatóan átalakul a következő két évben: az különálló végponti biztonsági termékek helyett a megoldáscsomagok kerülnek előtérbe.

„A vírusirtók és egyéb különálló termékek magukban már nem nyújtanak elégséges védelmet a rosszindulatú kódok ellen, kiváltképpen a dolgozók egyre nagyobb mobilitása miatt” jegyezte meg Natalie Lambert, a Forrester kutatáselemzője. „A rosszindulatú kódok túl gyorsan változnak, a hagyományos védelmi eszközök nem tudják tartani a lépést velük. A cégek kénytelenek lesznek védelmi csomagok után nézni, amelyek tartalmazzák mind a négy biztonsági komponenst, tehát legalább valamilyen host alapú behatolás megelőző képességet is, hogy megvédjék a végponti rendszereket a rosszindulatú programok ellen”.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle