Connect with us

technokrata

Változás a Symantec behatolásvédelmi termékeinek ütemtervében

Dotkom

Változás a Symantec behatolásvédelmi termékeinek ütemtervében

A megszokott őszi megjelenés a múlt ködébe vész: a vállalat akkor adja ki védelmi eszközeit, amikor azoknak befejeződött a fejlesztésük.

Aki ismeri a céget, illetve a termékeit, tudhatja, hogy a Symantec hagyományosan szeptember-október magasságában bocsátja ki rendszervédelmi szoftvereinek minden évben aktualizált változatát. A cégnél azonban úgy tervezik, hogy ennek a „hagyománynak” vége: immár év közben, amikor az adott termék fejlesztése és tesztelése véget ért, kerül a boltok polcaira a doboz.

Mi ennek az oka? Két tényezőt is meg lehet említeni: egyrészt a különböző internetes fenyegetések, veszélyek egyre gyorsabban változnak, és ehhez alkalmazkodni kell. Másrészt a fogyasztói (konzumer) piacon az elmúlt pár évben igencsak kiélezetté vált a verseny – amit csak tovább erősít a Microsoft nemsokára debütáló Onecare szolgáltatása. Ismeretes, hogy a redmondi szoftverfejlesztő olyan lehetőséget kíván biztosítani a számítógépes védelemben kevéssé jártasak számára, amely antivírus, kémprogramellenes, tűzfalvédelmi megoldásokat egyaránt kínál. A vállalat úgy gondolja megőrizni versenyképességét, hogy gyakrabban bocsát ki szoftvereiből új verziókat.

Jon Thompson, a Symantec ügyvezető igazgatója egy konferencia keretei között tájékoztatta a nyilvánosságot a változásról: „Frissíteni fogjuk a termékeinket, ahogy eddig is tettük, de… erre gyakrabban fog sor kerülni, mint évente egyszer. Jó példa erre az antispyware termékünk. Korábban elkészültünk vele, de várnunk kellett a szállítással az új kiadásokat érintő csomagolás miatt. A várakozás helyett a liveupdate-tel frissítettük kémprogramellenes szoftverünket.”

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle