Connect with us

technokrata

Változás a Symantec behatolásvédelmi termékeinek ütemtervében

Dotkom

Változás a Symantec behatolásvédelmi termékeinek ütemtervében

A megszokott őszi megjelenés a múlt ködébe vész: a vállalat akkor adja ki védelmi eszközeit, amikor azoknak befejeződött a fejlesztésük.

Aki ismeri a céget, illetve a termékeit, tudhatja, hogy a Symantec hagyományosan szeptember-október magasságában bocsátja ki rendszervédelmi szoftvereinek minden évben aktualizált változatát. A cégnél azonban úgy tervezik, hogy ennek a „hagyománynak” vége: immár év közben, amikor az adott termék fejlesztése és tesztelése véget ért, kerül a boltok polcaira a doboz.

Mi ennek az oka? Két tényezőt is meg lehet említeni: egyrészt a különböző internetes fenyegetések, veszélyek egyre gyorsabban változnak, és ehhez alkalmazkodni kell. Másrészt a fogyasztói (konzumer) piacon az elmúlt pár évben igencsak kiélezetté vált a verseny – amit csak tovább erősít a Microsoft nemsokára debütáló Onecare szolgáltatása. Ismeretes, hogy a redmondi szoftverfejlesztő olyan lehetőséget kíván biztosítani a számítógépes védelemben kevéssé jártasak számára, amely antivírus, kémprogramellenes, tűzfalvédelmi megoldásokat egyaránt kínál. A vállalat úgy gondolja megőrizni versenyképességét, hogy gyakrabban bocsát ki szoftvereiből új verziókat.

Jon Thompson, a Symantec ügyvezető igazgatója egy konferencia keretei között tájékoztatta a nyilvánosságot a változásról: „Frissíteni fogjuk a termékeinket, ahogy eddig is tettük, de… erre gyakrabban fog sor kerülni, mint évente egyszer. Jó példa erre az antispyware termékünk. Korábban elkészültünk vele, de várnunk kellett a szállítással az új kiadásokat érintő csomagolás miatt. A várakozás helyett a liveupdate-tel frissítettük kémprogramellenes szoftverünket.”

Continue Reading
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd