Connect with us

technokrata

Titkosított internetes telefonálás – további részletek

Dotkom

Titkosított internetes telefonálás – további részletek

Phil Zimmermann azonnali titkosításra képes VoIP-kliense nem használ nyílt kulcsú titkosítást, viszont befektetőkre van szüksége a továbbfejlődéshez. További részletek a jövő kommunikációs formájáról.

A múlt héten írtunk a Pretty Good Privacy, röviden PGP névre keresztelt titkosítóprogram alkotójának, Phil Zimmermannak „új” fejlesztéséről. Az amerikai a Black Hat konferencián előadott bemutatója szerint igyekszik a PGP-hez hasonló mértékű védettséget biztosítani a VoIP-technológiát használók számára, a kíváncsi fülekkel szemben. Maga az alkalmazás egyelőre még nem rendelkezik hivatalos névvel (jelenleg a „zfone” elnevezés alatt fut a program). Zimmermann közlése szerint nem is tökéletes a szoftver – habár a titkosítási része megfelelő védelmet nyújt, de az Shtoom VoIP kliensre épülő program jelenleg még több bugtól is terhes.

Maguk az internetes telefonívások nem annyira biztonságosak, mint amennyire azt a régi telefonhálózaton megszokattuk, állítja az amerikai férfi. „Az Internet egy borzalmasan ellenséges környezet. A PSTN mindig is egy sokkal biztonságosabb hely volt a telefonáláshoz, mint az Internet.” – mondta Zimmermann. A PSTN a Public Switched Telephone Network rövidítése; ez jelöli a hagyományos telefonhálózatokat.

A projektet főként maga az alkotó pénzeli, de kapott támogatást Richard Clarke-tól is, aki korábban a Fehér Ház cybervédelméért felelt; illetve az internetes telefonálás úttörőjének tekintett Jeff Pulvertől szintén érkezett némi hozzájárulás. A folytatáshoz azonban több pénz kell, ezért Zimmermann befektetőkkel tárgyal munkájáról.

Érdekesség, hogy Zimmermann nem most először próbálkozik ilyesmivel: majdnem tíz éve már létrehozta a PGPfone-t, ami hasonló lehetőségeket kínált az internetezőknek. Az amerikai szakember azonban egy dekáddal megelőzte a korát: „Az Internet akkor még nem állt készen [a titkosított VoIP-ra].” – mondta Zimmermann.

Continue Reading


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd