Connect with us

technokrata

Segítség az elektronikus ügyintézéshez megoldásokat fejlesztőknek

Dotkom

Segítség az elektronikus ügyintézéshez megoldásokat fejlesztőknek

Felgyorsulhat a tavaly május óta lehetséges hiteles elektronikus számlázás terjedése.

A NetLock Kft. megszerezte a HunGuard Kft. – mint kijelölt tanúsító szervezet – tanúsítványát az NLCAPI3 v3.2.0 kriptográfiai moduljának. A NetLock szerint egyre több alkalmazást kívánnak a piacon elektronikus hitelesítési funkcionalitással kiegészíteni anélkül, hogy magát az alap alkalmazást lecserélnék. Ezáltal mind a köz- mind a versenyszféra részéről egyre nagyobb igény lesz a fejlesztői könyvtár iránt. Ez a könyvtár ideális választás azon szoftverfejlesztő cégek számára is, akik a növekvő igények miatt saját aláíró termékkel kívánnak a piacra lépni, de nem kívánnak foglalkozni a szorosan vett kriptográfiával kapcsolatos fejlesztői feladatok megvalósításával.

A Közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény (Ket) november 1-i hatályba lépésére való felkészülés jegyében a NetLock a közeljövőben elindítja támogatási programját, amelynek keretében az NLCAPI3 programozói könyvtárat elsősorban a rendszer és szoftverfejlesztést végző cégeknek kínálja. A program várhatóan nem korlátozódik majd a közigazgatási fejlesztések körére, így például a tavaly május óta lehetséges hiteles elektronikus számlázás terjedése is felgyorsulhat.

Az NLCAPI3 v3.2.0
A tanúsított termék minősített és fokozott biztonságú elektronikus aláírás létrehozásához és ellenőrzéséhez, valamint időbélyeg kérelmezéséhez és ellenőrzéséhez alkalmazható. A tanúsítás garancia szintje az ISO 15408 (Common Criteria) EAL 3-as szintjéhez hasonló volt. A tanúsítás megszerzése mellett a NetLock Kft. kiemelkedő eredménynek tartja, hogy – vezető hitelesítés-szolgáltatótól elvárható módon – a kifejlesztett termék tanúsítványának verziókövetés melletti karbantartásáról is gondoskodott. Ennek megfelelően a NetLock karbantartási szerződése alapján folyamatosan vizsgálják, hogy a korábbi tanúsítási eredmények állításai újabb részletes vizsgálatok nélkül fenntarthatók-e.

Az új tanúsítvány a fejlesztői bizonyítékokra, a dokumentált eredményekre, valamint az értékelés során lefolytatott tesztelésekre építve garanciát jelent arra, hogy a NetLock által kifejlesztett NLCAPI3 v3.2.0 programozói könyvtár alkalmas az elektronikus ügyintézés alapjául szolgáló fokozott biztonságú és minősített elektronikus aláírás létrehozására és ellenőrzésére, valamint alkalmazható szabványos és biztonságos alkalmazások fejlesztéséhez. A kriptográfiai modul a tanúsítás megszerzéséhez szükséges tulajdonságokkal már korábban is rendelkezett, így nem jelentett különösebb nehézséget a HunGuard tanúsítványának megszerzése.

A NetLock Kft. az elektronikus kommunikáció hitelességét és bizalmasságát szem előtt tartva elektronikus aláírásokhoz szükséges tanúsítványok kiadását, és ehhez a nyilvános adatbázisok és infrastruktúra karbantartását és üzemeltetését végzi.

Continue Reading
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd