Connect with us

technokrata

Segítség az elektronikus ügyintézéshez megoldásokat fejlesztőknek

Dotkom

Segítség az elektronikus ügyintézéshez megoldásokat fejlesztőknek

Felgyorsulhat a tavaly május óta lehetséges hiteles elektronikus számlázás terjedése.

A NetLock Kft. megszerezte a HunGuard Kft. – mint kijelölt tanúsító szervezet – tanúsítványát az NLCAPI3 v3.2.0 kriptográfiai moduljának. A NetLock szerint egyre több alkalmazást kívánnak a piacon elektronikus hitelesítési funkcionalitással kiegészíteni anélkül, hogy magát az alap alkalmazást lecserélnék. Ezáltal mind a köz- mind a versenyszféra részéről egyre nagyobb igény lesz a fejlesztői könyvtár iránt. Ez a könyvtár ideális választás azon szoftverfejlesztő cégek számára is, akik a növekvő igények miatt saját aláíró termékkel kívánnak a piacra lépni, de nem kívánnak foglalkozni a szorosan vett kriptográfiával kapcsolatos fejlesztői feladatok megvalósításával.

A Közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény (Ket) november 1-i hatályba lépésére való felkészülés jegyében a NetLock a közeljövőben elindítja támogatási programját, amelynek keretében az NLCAPI3 programozói könyvtárat elsősorban a rendszer és szoftverfejlesztést végző cégeknek kínálja. A program várhatóan nem korlátozódik majd a közigazgatási fejlesztések körére, így például a tavaly május óta lehetséges hiteles elektronikus számlázás terjedése is felgyorsulhat.

Az NLCAPI3 v3.2.0
A tanúsított termék minősített és fokozott biztonságú elektronikus aláírás létrehozásához és ellenőrzéséhez, valamint időbélyeg kérelmezéséhez és ellenőrzéséhez alkalmazható. A tanúsítás garancia szintje az ISO 15408 (Common Criteria) EAL 3-as szintjéhez hasonló volt. A tanúsítás megszerzése mellett a NetLock Kft. kiemelkedő eredménynek tartja, hogy – vezető hitelesítés-szolgáltatótól elvárható módon – a kifejlesztett termék tanúsítványának verziókövetés melletti karbantartásáról is gondoskodott. Ennek megfelelően a NetLock karbantartási szerződése alapján folyamatosan vizsgálják, hogy a korábbi tanúsítási eredmények állításai újabb részletes vizsgálatok nélkül fenntarthatók-e.

Az új tanúsítvány a fejlesztői bizonyítékokra, a dokumentált eredményekre, valamint az értékelés során lefolytatott tesztelésekre építve garanciát jelent arra, hogy a NetLock által kifejlesztett NLCAPI3 v3.2.0 programozói könyvtár alkalmas az elektronikus ügyintézés alapjául szolgáló fokozott biztonságú és minősített elektronikus aláírás létrehozására és ellenőrzésére, valamint alkalmazható szabványos és biztonságos alkalmazások fejlesztéséhez. A kriptográfiai modul a tanúsítás megszerzéséhez szükséges tulajdonságokkal már korábban is rendelkezett, így nem jelentett különösebb nehézséget a HunGuard tanúsítványának megszerzése.

A NetLock Kft. az elektronikus kommunikáció hitelességét és bizalmasságát szem előtt tartva elektronikus aláírásokhoz szükséges tanúsítványok kiadását, és ehhez a nyilvános adatbázisok és infrastruktúra karbantartását és üzemeltetését végzi.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle