Connect with us

technokrata

SAP-Siemens: valós idejű vállalat

Dotkom

SAP-Siemens: valós idejű vállalat

SAP-Siemens integrált IT-megoldások gyártó vállalatoknak.

A Walldorf székhelyű SAP AG, a vállalati szoftverek piacvezetője, valamint a Siemens Nürnberg székhelyű Automatizálás- és hajtástechnika (A&D) ágazata, területének egyik vezető gyártója összehangolják IT-programjaikat. A stratégiai szövetkezésnek az a célja, hogy a hatékonyan egymásba kapcsolódó IT-folyamatok alapján megvalósuljon a „valós idejű vállalat”, az üzemgazdaság és a termelés-optimalizálás eddig külön-külön kezelt területeinek integrált kezelése mellett.

Ez az átfogó szoftver-ajánlat lehetővé tenné iparvállalatok számára, hogy alacsony anyag- és gyártási készletek mellett is rugalmasan és gyorsan reagálhassanak a bejövő rendelések ingadozásaira, új termékeket gyorsan bevezethessenek a piacra, és gyártósoraikat ezenközben a lehető legtermelékenyebben üzemeltethessék.

A két partner első lépésként a finomkémiai, valamint az élelmiszer- és élvezeticikk-ipart célozza meg, és néhány kulcsfontosságú ügyféllel együttműködve ágazati „forgatókönyveket” dolgoz ki. Ehhez kialakítják, ugyancsak első lépésként, két szoftvertermék, a SAP NetWeaver Enterprise Portal és a Siemens Simatic IT közötti interfészeket.

A MES (Manufacturing Execution Systems) szoftver rendszerek piacát elemzők jelenleg mintegy évi egymilliárd USD értékűre becsülik, növekedési ütemét pedig évi több mint 10%-ra.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle