Connect with us

technokrata

LED-technológia XXL méretben: kétméteres display

Dotkom

LED-technológia XXL méretben: kétméteres display

A Siemens-leányvállalat Osram LED-jei mára közel egyenrangúak a ma szokásos hidegkatódos fluoreszcencia-technikával működő LCD-háttérvilágítással.

Az Osram Opto Semiconductors új display-háttérvilágító rendszere eddig el nem ért képátmérőt tesz lehetővé. A kétméteres (82”) átlóméretű prototípus 1.120 Golden Dragon típusú LED-et tartalmaz. A rendszer skálázható, azaz ennél még nagyobb felületek – gyakorlatban LCD-TV-képernyők – háttér-világítása is lehetséges általa. eljesítményfelvétele igen csekély, a hőleadás minimális, és nincs szükség hűtőventillátorra, így az üzemeltetés költsége is alacsony.

A Siemens-leányvállalat Osram LED-jei mára közel egyenrangúak a ma szokásos hidegkatódos fluoreszcencia-technikával működő LCD-háttérvilágítással: alig 20%-nyi fogyasztás-hatékonyság hiányzik még ehhez. A Golden Dragon diódák a vékonyfilm-technika, azaz fényvisszaverő bevonat alkalmazása mellett – amely minimalizálja a LED-en belüli szóródást és a fényáramot a kívánt irányba tereli – kiegészítő speciális lencsével dolgoznak, melyek az Osram Opto Semiconductors laborjából származnak. Így a rendszer képminősége jobb, mégis kevesebb LED-re van szükség.

A következő generációra irányuló munka máris megkezdődött: a háttérvilágítások még vékonyabbá és költség-hatékonyabbá válnak. A LED-alapú háttérvilágítások 100 nanosec alatti gyors kapcsolási idejük révén csíkmentes képminőséget garantálnak. A jövőben elmaradhat a display-ek LCD-felületén a színszűrő is, mivel a háttérvilágítások képesek lesznek arra, hogy a display-t az egyes primer színekkel maguk vezéreljék. Az egyszínű képszekvenciák oly gyorsan követik egymást, hogy az emberi szem kitűnő élességű képet érzékel.

Continue Reading
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd