Connect with us

technokrata

Internet Explorer 7 – Egyedül nem megy…

Dotkom

Internet Explorer 7 – Egyedül nem megy…

A Microsoft külső céget kért fel megújulóban levő böngészőprogramjának egyik legjobban várt új szolgáltatásához – a csaló weboldalak azonosítását biztosító funkciót egy másik vállalattal karöltve tervezi működtetni az óriáscég.

Wholesecurity – a cég, amely a Microsoft segítségére lesz a megújuló Internet Explorer biztonságosabbá tételében. A böngésző hetes verziója ugyanis rendelkezni fog egy olyan képességgel, melyet riválisainak jelentős része adoptált már (akár natív módon, akár pluginek révén); képes lesz felismerni a jelszóhalász támadási célokat szolgáló, adatokat az internetező engedélye nélkül megszerző weboldalakat. Az ilyen webhelyek azért különösen veszélyesek, mert eredeti, biztonságos website-okat utánoznak, így könnyen megtéveszthetik a felhasználókat, akik olyan adatokat adhatnak meg magukról, amelyekkel aztán vissza tudnak élni.

A Microsoft egyébként nemrég adta ki böngészőjének első nagyobb közösség számára elkészült bétáját. A kiválasztott tesztelők többek között már a füles böngészés (tabbed browsing) élményét is próbálgathatják, illetve számos olyan funkciót, amelyet a rivális szoftverek már hónapok/évek óta ismernek. És itt jön a képbe a Wholesecurity, amely a Microsoft számára felkínálta a phishinggel kapcsolatba hozott webhelyek úgynevezett feketelistáját. Amikor ugyanis egy felhasználó olyan oldalra téved, amely rajta található az előbb említett listán, akkor a hetes Internet Explorer egy előugró párbeszédablakban figyelmezteti, hogy a website további böngészése nem ajánlott. Ehhez hasonló megoldásról egyébként mind a Firefox, mind a Netscape kapcsán beszámoltunk már.

Phis Report Network projektje révén a Wholesecurity ezernyi website-ot tart nyilván feketelistáján, és természetesen ezt rendszeresen frissíti is. John Ball, a vállalat vezető termékmenedzsere elmondta, hogy napi több száz változást iktatnak be az adatbázisba, így tulajdonképpen mindig naprakészek lehetnek. A listát egyébként a Microsoft is segített létrehozni, valamint a Visa, az Ebay és ez utóbbi Paypal részlege szintén tevékenyen hozzájárult, hozzájárul, hogy minél több csaló webhely felkerüljön a feketelistára.

Redmond tervei között szerepel egy második, minden valószínűség szerint a nyilvánosság által is tesztelhető bétaváltozat kiadása. Erre azelőtt kerülne sor, mielőtt végleges formájába öntené az alkalmazást.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd