Connect with us

technokrata

Internet Explorer 7 – Egyedül nem megy…

Dotkom

Internet Explorer 7 – Egyedül nem megy…

A Microsoft külső céget kért fel megújulóban levő böngészőprogramjának egyik legjobban várt új szolgáltatásához – a csaló weboldalak azonosítását biztosító funkciót egy másik vállalattal karöltve tervezi működtetni az óriáscég.

Wholesecurity – a cég, amely a Microsoft segítségére lesz a megújuló Internet Explorer biztonságosabbá tételében. A böngésző hetes verziója ugyanis rendelkezni fog egy olyan képességgel, melyet riválisainak jelentős része adoptált már (akár natív módon, akár pluginek révén); képes lesz felismerni a jelszóhalász támadási célokat szolgáló, adatokat az internetező engedélye nélkül megszerző weboldalakat. Az ilyen webhelyek azért különösen veszélyesek, mert eredeti, biztonságos website-okat utánoznak, így könnyen megtéveszthetik a felhasználókat, akik olyan adatokat adhatnak meg magukról, amelyekkel aztán vissza tudnak élni.

A Microsoft egyébként nemrég adta ki böngészőjének első nagyobb közösség számára elkészült bétáját. A kiválasztott tesztelők többek között már a füles böngészés (tabbed browsing) élményét is próbálgathatják, illetve számos olyan funkciót, amelyet a rivális szoftverek már hónapok/évek óta ismernek. És itt jön a képbe a Wholesecurity, amely a Microsoft számára felkínálta a phishinggel kapcsolatba hozott webhelyek úgynevezett feketelistáját. Amikor ugyanis egy felhasználó olyan oldalra téved, amely rajta található az előbb említett listán, akkor a hetes Internet Explorer egy előugró párbeszédablakban figyelmezteti, hogy a website további böngészése nem ajánlott. Ehhez hasonló megoldásról egyébként mind a Firefox, mind a Netscape kapcsán beszámoltunk már.

Phis Report Network projektje révén a Wholesecurity ezernyi website-ot tart nyilván feketelistáján, és természetesen ezt rendszeresen frissíti is. John Ball, a vállalat vezető termékmenedzsere elmondta, hogy napi több száz változást iktatnak be az adatbázisba, így tulajdonképpen mindig naprakészek lehetnek. A listát egyébként a Microsoft is segített létrehozni, valamint a Visa, az Ebay és ez utóbbi Paypal részlege szintén tevékenyen hozzájárult, hozzájárul, hogy minél több csaló webhely felkerüljön a feketelistára.

Redmond tervei között szerepel egy második, minden valószínűség szerint a nyilvánosság által is tesztelhető bétaváltozat kiadása. Erre azelőtt kerülne sor, mielőtt végleges formájába öntené az alkalmazást.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek