Connect with us

Hirdetés

technokrata

A SAS és a HSBC bank közös erővel lép fel a bankkártya csalók ellen

Dotkom

A SAS és a HSBC bank közös erővel lép fel a bankkártya csalók ellen

A csalásfelderítés és –megelőzés sikerében kulcsfontosságú, hogy a bank nyilvántartási és adatbányászati eszközei kifinomult elemzéseket is képesek legyenek biztosítani.

Világszerte évente körülbelül 2 milliárd dollárnyi kárt szenvednek el a bankok és pénzintézetek bankkártya csalások miatt. Bár az elmúlt évtizedben keményen dolgoztak a csalásokat felismerő és megakadályozó biztonsági eljárásokon, a csalók is lépést tartottak velük. A világ egyik legnagyobb kártyakibocsátója, a HSBC bank és az üzleti analitikai megoldások piacán vezető SAS stratégiai szövetséget kötött és közös fejlesztésbe fog, hogy kidolgozzanak egy kifinomultabb, csalásokat gyorsabban és nagyobb biztonsággal felismerő szoftvert.

A HSBC felismerte, hogy a veszteségek minimalizálása és világszerte több mint 100 millió ügyfele bizalmának megőrzése érdekében egy rugalmasabb, gyorsabb és még intelligensebb csalásfelderítési megoldásra van szüksége. A világ egyik legnagyobb pénzügyi szervezeteként stratégiai szövetségre lépett az analitikai szoftverek és üzleti intelligencia szolgáltatások vezető szállítójával, a SAS-sal, és közös fejlesztésbe fogtak. A projekt célja, hogy kidolgozzanak egy minden eddiginél fejlettebb adatbányászati megoldást, mely ugyanakkor a bankkártya csalások felderítésére fordított működési költségeket is csökkenti. A SAS és a HSBC együttműködésének másik területe, hogy e technológiát a banki tranzakciókat figyelő rendszerekre is kiterjesszék.

A bankkártya csalások felderítéséhez és megakadályozásához általában két út vezet: szokatlan eseményeket jelezhet a kártyaadatokat kezelő számítógépes rendszer és a kártya birtokosa egyaránt. A bankok informatikai rendszere akkor riaszt, ha például az előre meghatározott határértéket túllépő tranzakciót indítanak, hiszen a cél az, hogy minden lehetséges módon elkerüljék a nagyobb veszteségeket. Ennél azonban sokkal kifinomultabb műveletek elvégzésére van szükség, hogy felfedezzék a tranzakciók gyakoriságában beálló drasztikus változást, vagy észleljék, ha a bankkártyát hirtelen korábban nem jellemző helyeken vagy célból kezdik használni.

A csalásfelderítés és –megelőzés sikerében tehát kulcsfontosságú, hogy a bank nyilvántartási és adatbányászati eszközei nagyon kifinomult elemzéseket is képesek legyenek biztosítani, méghozzá minél rövidebb idő alatt, szorosan összehangolva a banki biztonsági rendszer egyéb elemeivel például a PIN-kód nyilvántartással.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés