Connect with us

Hirdetés

technokrata

Eluralkodott a kutyás levélszemét

Dotkom

Eluralkodott a kutyás levélszemét

A közvetlen termékajánlatot tartalmazó kéretlen levelek között a kutyatartással kapcsolatos levelek száma növekedett leginkább. Az elmúlt hónap egyik legbizarrabb kéretlen levele Michael Jackson öngyilkosságának hírét keltette.

A Clearswift megjelentette legújabb Spam Index felmérésének eredményeit, mely szerint májusban emelkedett a rosszindulatú programokat tartalmazó kéretlen levelek száma. A levélszemét-küldők továbbra is leginkább azzal veszik rá a felhasználókat a fertőzött levelek megnyitására, hogy baráti üdvözlőlapnak álcázzák a spameket. A rosszindulatú kódokat tartalmazó, üdvözlőlapnak tűnő levelek leggyakrabban a karácsonyi időszakban terjednek, azonban a Clearswift előrejelzései szerint az ilyen típusú támadások száma nőhet az elkövetkező hetekben. A Clearswift fokozott elővigyázatosságot javasol, mivel még a leghumorosabb kéretlen levelek is károsnak bizonyulhatnak. Az Egyesült Királyságban például számos vállalkozás munkáját lehetetlenítették el a közelmúltban az Ázsiából érkező trójai támadások.

A nyár közeledtével nem csak a hőmérséklet emelkedett, de a kéretlen levelek témája is egyre forróbb lett: a pornográf spamek száma megháromszorozódott, és ezzel az összes levélszemét több mint 14 százalékát adták ki. A közvetlen termékajánlatok között a kutyatartással kapcsolatos levelek száma növekedett leginkább, ezek a spamek a kutyaeledeltől a kiképzési könyvekig minden lehetséges témát „feldolgoztak”.

Az elmúlt hónap egyik legbizarrabb kéretlen levele a „News from Neverland Ranch” (Hírek a Neverland Ranchről) címet viselte, és Michael Jackson öngyilkosságának hírét keltette. A levélszemét-küldők az emberi hiszékenységet kihasználva elérték, hogy a felzaklatott felhasználók rákattintsanak a levélben található webes hivatkozásra, ahonnan automatikusan letöltöttek egy trójai programot.

Egy másik spam a több európai országban mostanában induló Big Brother körül kialakult felhajtást kihasználva érte el, hogy megnyissák. Ez a kéretlen levél a versenyzőknek azt javasolja, hogy élő műsorban egyenek meg egy kanálnyi férget.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés