Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft International elnökévé nevezték ki Jean-Philippe Courtois-t

Dotkom

A Microsoft International elnökévé nevezték ki Jean-Philippe Courtois-t

Neil Holloway veszi át a Microsoft vezetését Európában, a Közel-Keleten és Afrikában.

A Microsoft Corporation 2005. június 20-ával Jean-Philippe Courtois-t nevezte ki a Microsoft International elnökévé. Új munkakörében feladata a nemzetközi értékesítési, marketing és szolgáltatási tevékenységek koordinálása lesz.

Jean-Philippe Courtois ezt megelőzően a Microsoft európai, közel-keleti és afrikai régiójának (EMEA) vezérigazgatója volt. Courtois mostantól az EMEA régió országai mellett teljes körű felelősséggel tartozik a Microsoft működéséért Japánban, Kínában, Ázsiában és a Csendes-óceán térségében, Latin-Amerikában, valamint a feltörekvő piacokon.

Helyét, a Microsoft EMEA régiójának elnökeként, Neil Holloway veszi át, aki korábban az EMEA értékesítési, marketing és szolgáltatásokért felelős elnökhelyettese volt. Holloway mostantól a Microsoft Párizsban székelő EMEA központjának működéséért lesz felelős, amely lefedi Nyugat-Európát, Közép- és Kelet-Európát, a Közel-Keletet és Afrikát.

„Szerencsés helyzetben vagyunk, hogy olyan alapos üzleti és nemzetközi tapasztalattal rendelkező vezetői gárdánk van, amely, amely képes a cég növekedésének következő hullámát elősegíteni.” – mondta Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója. „Jean-Philippe és Neil, ezen kibővített feladatkörökre való kinevezésével, összpontosított figyelmet fordíthatunk mind a fejlett, mind a fejlődő piacokra.”

Courtois továbbra is a Microsoft nemzetközi értékesítési, marketing és szolgáltatásokért felelős csoportjának elnöke, Kevin Johnson beosztottjaként tevékenykedik majd.

A nemzetközi prioritások kiterjesztése
Az a tény, hogy a Microsoft ekkora figyelmet fordít a nemzetközi tevékenységének megerősítésére, egyértelműen tükrözi, hogy nemzetközi jelenlétének további kiterjesztésére irányuló törekvését. Mindemellett valamennyi országban, ahol képviselteti magát, elkötelezetten dolgozik a társadalmi és gazdasági fejlődés elősegítéséért, és. A számos – kormányokkal, oktatási intézményekkel és nemzetközi szervezetekkel megkötött – helyi szövetségeken keresztül támogatja a technológia mind szélesebb körben való elterjedését.

Ezek az erőfeszítések már régóta Courtois figyelmének középpontjában állnak, aki korábban a Világgazdasági Fórumon meghirdetett Global Digital Divide Initiative Task Force, nemzetközi digitális szakadékot megszüntető kezdeményezés munkacsoportjának elnökhelyettese volt, jelenleg pedig az információs társadalommal és fejlődéssel foglalkozó dél-afrikai nemzetközi tanácsadó testület, a South African International Advisory Council on Information Society and Development tagja.

„Nagyon szerencsésnek mondhatom magamat, hogy az EMEA régió vezérigazgatójaként számos nagy formátumú vezetővel találkozhattam és dolgozhattam együtt a világ minden tájáról. Több olyan fontos kezdeményezést indítottunk el, amelyek előremutató társadalmi és gazdasági változásokhoz vezetnek.” – mondta Courtois. „Nagy várakozással tekintek a már meglévő együttműködések és programok folytatása, valamint az olyan – kormányzatokkal és szervezetekkel közösen megvalósítható – új programok elé, amelyek a technológia használatán keresztül pozitív változásokat kívánnak előidézni az emberek életében.”

Neil Holloway szintén jelentős mértékben hozzájárult a Microsoft EMEA régióbeli sikereihez. Holloway 2000 óta tölt be regionális feladatkört, miután több stratégiai pozícióban is bizonyított a Microsoft Egyesült Királyságbeli leányvállalatánál, többek között ügyvezető igazgatóként.

„A Microsoftnál szerzett tapasztalatom megtanított arra, hogy akkor lehetünk sikeresek, ha odafigyelünk ügyfeleinkre, partnereinkre és alkalmazottainkra.” – mondta Holloway. „Régiónk nagy kiterjedésű és sokféle különböző technológiai igény jellemzi. Arra fogok összpontosítani, hogy innovatív és rugalmas megoldásokat fejlesszünk ki, és a régió szerteágazó piacai számára a megfelelő technológiákat biztosítsuk.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés