Connect with us

Hirdetés

technokrata

Konvergens Cisco IP telefónia hálózat a Novo Nordisk-nél

Dotkom

Konvergens Cisco IP telefónia hálózat a Novo Nordisk-nél

Az eddigi legnagyobb gyógyszeripari IP-telefonhálózat a dán gyógyszergyártónál épül ki.

A cukorbetegség kezelésére specializálódott egészségügyi vállalat, a Novo Nordisk a Cisco együttműködésével nagyszabású hálózatfejlesztést hajtott végre dániai központjában. A vállalat hálózati konvergenciát célzó projektjének keretében a legnagyobb IP-telefónia rendszert valósítja meg a világ gyógyszeripari vállalatai körében.

A konvergens hang- és adathálózat támogatja a Novo Nordisk egész Dániára kiterjedő üzleti tevékenységét. A tervek szerint két év alatt megtérülő beruházás nyolc hónapot vesz igénybe, ezalatt 12 ezer IP-telefont és 25 ezer hálózati portot fognak telepíteni.

„A Novo Nordisk számára nem azt volt a kérdés, hogy áttér-e a Cisco IP-telefónia alapú rendszerére, hanem csupán az, hogy mikor.” – jelentette ki Sune Andersen, a Novo Nordisk informatikai leányvállalatának alelnöke. „A fejlesztésnek köszönhetően várakozásaink szerint többmilliós költségmegtakarítás érhető el.” – tette hozzá.

A konvergens hálózaton számos olyan alkalmazást vezetnek be, amelyek a munkavégzés hatékonyságát és a munkatársak mobilitását támogatják. Az IP telefonrendszer „extension mobility” (mellékállomás mobilitás) funkciója révén a munkatársak bármely készülékről elérhetik saját beállításaikat és üzeneteiket. A vállalati telefonkönyvet, valamint a munkatársak jelenlétét és elérhetőségét követő Netwise szolgáltatást teljes mértékben integrálták a Microsoft Outlook naptár- és e-mail-alkalmazásaival.

A fejlesztés során a Cisco Gigabit Ethernet technológiája segítségével tízszeresére növelik a hálózat kapacitását, a hálózat biztonságáról a Cisco önvédelemre képes hálózata és a Network Admission Control program gondoskodik.

„A vállalatok Európa szerte kezdik felismerni, hogy nyomós üzleti érvek szólnak a hang- és az adatátviteli rendszerek konvergenciája mellett.” – mondta Tim Stone, a Cisco Systems IP-kommunikációért felelős igazgatója. „A Novo Nordisk konvergenciaprojektje egyértelműen jelzi, milyen mértékű megtakarítás érhető el ma az IP-telefónia bevezetésével.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés