Connect with us

AMD Turion – kinél elit kategória, kinél „közalkalmazott”

Dotkom

AMD Turion – kinél elit kategória, kinél „közalkalmazott”

A chipgyártó vállalat legújabb mobilprocesszorát többféle szerepben is megtalálhatjuk, ha szétnézünk a forgalmazók kínálatában.

Az Acer – mint a Ferrari márkanév birtokosa a mobil számítástechnikában – a csúcskategóriás, extravagáns megjelenésű noteszgépénél (is) „bevetette” az AMD legújabb fejlesztését. Az Intel Pentium M processzorának riválisa a Ferrari 4000-es, hazánkban jelen pillanatban (a forgalmazó adatai szerint) még nem kapható változatában jelent meg. Az alacsony energiaigényű lapka teljesítményét egy Ati Mobility Radeon X700-as igyekszik a grafikus megjelenítés terén kihasználni. A 15 colos, 100 GB-os merevlemezzel rendelkező modell ára a fentieknek megfelelően kissé borsos: az induló ára 2000 dollárnál van az Egyesült Államokban.

Ezzel ellentétben a Hewlett-Packard olyan belépőszintű modelleknél is alkalmazza, melyek az Acer notebookjához képest pont feleannyiba kerülnek. A Compaq nx6125-ösben például, amely szintén Ati grafikus vezérlőt tartalmaz (igaz, az alacsony árra való törekvés jegyében integrált, Radeon Xpress 200M-et). Ezt a típust egyébként kifejezetten a kisvállalkozások számára dobta piacra a vállalat. Amint arról egy korábbi hírünkben beszámoltunk, HP elsősorban a Dellel való rivalizálás miatt igyekszik szélesíteni AMD-s választékát.

Egy korábbi, a HP által megrendelt és a Harris Interactive által lefolytatott felmérés szerint a kisvállalati szegmens résztvevőinek kicsivel több mint harmada (36%) úgy véli, a noteszgépek alkalmazása hozzásegíti őket a nagyobb cégekkel szembeni versenyben való fennmaradáshoz.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom