Connect with us

technokrata

A két legnagyobb együttműködése: Avaya-Nokia szövetség

Dotkom

A két legnagyobb együttműködése: Avaya-Nokia szövetség

Az Avaya Inc., a világ vezető IP kommunikációs cége és a Nokia, a világ legnagyobb mobil telefon gyártója bejelentette együttműködését. A két óriás a jövőben közösen fejleszti vezetékes-mobil konvergencián alapuló vállalati alkalmazásait.

A két társaság bejelentette: a jövőben együttesen kívánja fejleszteni és forgalomba hozni nyílt és szabványokon alapuló kommunikációs megoldásait, melyek hidat képeznek a vezetékes és mobil hálózatok között (Fixed to Mobile Convergence – FMC), a termelékenység növelése, a felhasználói ellenőrzés fokozása és költségmegtakarítás érdekében. A vállalati FMC megoldások a vezetékes és mobil hálózatokat egyesítik, ezáltal a tartózkodási helyüktől, az éppen alkalmazott elérési technológiától és az éppen használt távközlési eszköztől függetlenül biztosítanak vállalati szintű kommunikációs megoldásokat a mozgásban levő dolgozóknak, megkönnyítve a dolgozói együttműködést, az ügyfélmegkeresések gyors megválaszolását egy több szállítótól származó, különböző szabványok alapján működő hírközlési környezetben.

A cégek kínálatának részét képezi egy duális üzemmódú készülék, mely úgynevezett SIP (Session Initiation Protocol) képességekkel rendelkezik, és ezért képes hívásokat kezdeményezni és fogadni mind a mobil és vezeték nélküli helyi hálózaton (WLAN), mind pedig a cég telephelyén kívüli és azon belüli rendszeren keresztül. A készülékre telepíthető egy olyan Avaya fejlesztette mobil alkalmazás, amely lehetővé teszi a Nokia telefonhasználóknak az Avaya szoftverén működő vállalati távbeszélő funkciók elérését. Az Avaya élvonalbeli IP távbeszélő szoftvere, az Avaya MultiVantage Kommunikációs Alkalmazások programcsomag egyik eleme.

Az Avaya az első olyan üzleti megoldásszállító, amely vezetékes-mobil konvergencián alapuló rendszereket és alkalmazásokat épít és valósít meg úgy, hogy egységes rendszerbe kapcsolja a vezetékes és mobil telefonokat, illetve kiterjeszti a vezeték nélküli helyi és nagy kiterjedésű hálózatokat. Az Avaya és a Nokia együttműködésével a világ élvonalbeli fix-mobil konvergencián alapuló megoldásai jöhetnek létre.

Az FMC megoldások jelenleg az Internet Protokoll alapú hangátviteli (VoIP) technológiát veszik igénybe a hívások – és hívásfunkciók – vezetékes, (amelybe esetünkben beleértjük a Wi-Fi-t, vagy a 802.11-es szabvány szerinti rendszert is) illetve vezeték nélküli (értsd: celluláris) hálózatok között megvalósítandó támogatott átjárása, átadása érdekében. A cégek szövetségéből olyan megoldások születhetnek, amelyek egyesítik a Nokia mobilkészülékeinek helytől független rendelkezésre állását, hordozhatóságát és könnyű kezelhetőségét, valamint az Avaya nagy megbízhatóságú vállalati távközlési szolgáltatásait és funkcióit, ezáltal fokozva a mobil munkaerő munkahatékonyságát és csökkentve a vállalkozás mobil távközléssel kapcsolatos teljes költségeit is.

Az Avaya a mobil alkalmazást az IP távközlési termékkínálata részeként a vállalati értékesítési csatornákon keresztül kívánja forgalmazni; a Nokia pedig a megoldást az operátor és egyéb csatornák igénybevételével értékesíti majd. Mindkét cég jelentős összegeket fektet a kutatásba, fejlesztésbe és marketingbe a vezetékes-mobil konvergencián alapuló megoldások piacának kiépítése érdekében.

„Egy átlagos nagyvállalatnál a munkavállalók több mint fele végez munkát, köt üzletet az irodán kívül, és e mozgékony dolgozók számára a beszédátvitel jelenti az elsődleges üzleti távközlési alkalmazást.” – magyarázta Geoffrey Baird, az Avaya Hírközlő Berendezések Üzletágának igazgatója, vezérigazgató-helyettes.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle