Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lejár a Magyar Telekom és a Matáv FC Sopron közötti támogatói szerződés

Dotkom

Lejár a Magyar Telekom és a Matáv FC Sopron közötti támogatói szerződés

A vállalatcsoport azonban nagyra értékeli az UEFA kupába kijutó Matáv FC Sopron sikereit, ezért az együttműködés befejezésekor a Magyar Telekom 15 millió forintot adományoz a klubnak.

2005. június 30-án lejár a Magyar Telekom és a Matáv FC Sopron közötti támogatói szerződés. A Magyar Telekom vezetése úgy döntött, hogy a jövőben a szponzorálási stratégia változása és a költséghatékonyság növelése miatt nem folytatja a város futballcsapatának támogatását.

A Magyar Telekom, illetve jogelődje a Matáv közel egy évtizedig több mint egy milliárd forinttal támogatta a Matáv Sopron futballklubot. A piaci környezet elmúlt években történt változásai azonban a vállalat minden területére kiterjedő költséghatékonysági intézkedések meghozatalát tették szükségessé, melyek részeként sor került a tavalyi évben bejelentett létszám-racionalizálásra is. A Magyar Telekom vezetése a költségracionalizálás érdekében felülvizsgálta egyebek mellett a vállalat támogatási tevékenységét is, s azt a döntést hozta, hogy nem hosszabbítja meg a 2005. június 30-án lejáró szponzorációs szerződést a klubbal. A döntésben szerepet játszott az is, hogy jelenleg két népszerű futballcsapat is köthető a Magyar Telekom Csoporthoz, hiszen a Sopron mellett – a T-Mobile révén – a Ferencváros is a vállalatcsoport támogatását élvezi, s a Magyar Telekom Csoport nem kíván egyszerre két élvonalbeli futballklubot támogatni.

A vállalatcsoport nagyra értékeli a Matáv FC Sopron futballklub munkáját és eredményeit. A Matáv FC Sopron az elmúlt évek során nemzetközileg is elismert, professzionális klubbá nőtte ki magát, melynek fényes bizonyítéka az a siker, amit a csapat kupagyőzelme jelent. Ezért az együttműködés befejezésekor a Magyar Telekom – záró támogatásként – 15 millió forintot biztosít az UEFA-kupában való helytálláshoz.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés