Connect with us

technokrata

Samsung: Ki vigye a fáklyát Torinóba?

Dotkom

Samsung: Ki vigye a fáklyát Torinóba?

Olimpiai Fáklyás Váltófutás – 2006-os Torinói Téli Olimpiai Játékok.

A Samsung kiemelt támogatója a 2006-os Torinói Olimpiai Fáklyás Váltófutásnak. A vállalat keresi azokat a vállalkozó szellemű 18 évet betöltött jelentkezőket, akik méltónak tartják magukat arra, hogy hazánkat képviselve, 2006. január 29-én, Milánó környékén részt vegyenek a torinói téli olimpiát megelőző hagyományos váltófutáson. Jelentkezni az alábbi címen is lehet: Olimpiai Fáklyás Váltófutás, 1537 Budapest, Pf.: 401. Jelentkezési határidő: 2005. június 26.

A jelentkező feladata, hogy maximum 1.000 karakterben foglalja össze, miért tarja magát alkalmas fáklyavivő-jelöltnek. Azon jelentkezők indulnak eséllyel, akik az olimpiai eszmék jegyében élik mindennapjaikat, és erről be is számolnak pályázatukban. A nyertes jelentkező lehetőséget kap, hogy eljusson Olaszországba, magyar és nemzetközi hírességek társaságában kísérje az olimpiai lángot, és a sporttörténelem részese legyen. A kiválasztottak kiutaztatásáról, szállásáról és étkeztetéséről a Samsung gondoskodik. A jelentkezőket 5 tagú zsűri segítségével választják ki. A téli sportok rajongói közül a zsűriben és az olimpiai fáklyás váltófutásban is részt vesz Béres Alexandra háromszoros curling magyar bajnok és Gyulai Miklós a Magyar Bob Válogatott alapító tagja.

A közelmúltban a TOROC (Torinói Olimpiai Szervező Bizottság) bejelentette, hogy a Samsung kiemelt támogatója lesz a XX. Téli Olimpiai Játékoknak és az azt megelőző Torinói Olimpiai Fáklyás Váltófutásnak. A vállalat, amelynek segítségével 2004-ben, Athénban megvalósult az első igazi világkörüli Fáklyás Váltófutás, folytatja az esemény támogatását. Ezzel lehetővé teszi a világ számtalan nemzetének, hogy Olaszországban a XX. Téli Olimpiát megelőzően képviseltesse magát a Váltófutásban. A Samsung jóvoltából a decemberben induló Váltófutáson immár nemcsak hírességek és professzionális sportolók számára adott a részvétel lehetősége. A vállalat ugyanis nemzetközi kampánya keretében pályázatot hirdet azok számára, akik kedvet éreznek a fáklyás futáshoz, és úgy gondolják, méltó módon képviselhetnék országukat a rangos eseményen.

A Torinói Olimpiai Fáklyás Váltófutás 2005. december 8-án kezdődik Rómában és 2006. február 10-én fejeződik be Torinóban. A láng egész Olaszországot bejárja majd. A láng a, karácsonyt Palermóban, az Újévet pedig Nápolyban tölti, és január 26-ra, az 1956-os Téli Olimpiai Játékok megnyitójának 50. évfordulójára érkezik Cortina d´Ampezzo-ba. Az Appennin-félszigeten a fáklya körülbelül 11.300 kilométert tesz majd meg 64 nap alatt, amelyhez több mint 10.000 futó közreműködése szükséges. Közülük 1.900 futót a Samsung választ ki a nemes feladatra. A Samsung és a TOROC szoros együttműködésben szervezi a történelmi jelentőségű eseményt. Nem titkolt céljuk, hogy az eseményen keresztül Itália gazdag kulturális hagyatékát közelebb hozzák a világ népeihez.

A futók között találunk majd olasz és nemzetközi atlétákat, olimpikonokat, színészeket, zenészeket, divatdiktátorokat, önkénteseket, közösségi vezetőket, egyszóval olyan személyeket, akik az Olimpia szellemét hitelesen képviselik.

A 2004-es Athéni Olimpiai Fáklyás Váltófutás óta 7 százalékkal nőtt a Samsung népszerűségi indexe. A 2000-es Sydney Olimpiai Játékokat követően 3 százalékos volt az emelkedés. Felmérések szerint az emberek számára szimpatikus a Samsungnak az a törekvése, amellyel az Olimpiai Fáklyás Váltófutást valódi világfesztivállá tette és az eseményen több mint 40 ország önkénteseinek biztosított és biztosít részvételi lehetőséget. A vállalat ezt a hagyományt a 2006-os Téli Olimpiai Játékokon is folytatni kívánja.

A 2006-os Téli Olimpiai Játékok gördülékeny lebonyolításához a Samsung digitális csúcstechnológiájával is hozzájárul. A vállalat 8.000 darab mobiltelefont oszt szét a játékokon részt vevő sportolók, sportdiplomaták és tisztségviselők között, hogy a rendezvény ideje alatt könnyedén megoszthassák egymással élményeiket. A Samsung továbbá ismét felépíti az Olimpiai Találkozások létesítményét (Olympic Rendezvous) (OR@S), ahol a versenyzők és családtagjaik, valamint az érdeklődők kellemesen tölthetik el szabad óráikat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle