Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP noteszgépek: erősítés AMD fronton

Dotkom

HP noteszgépek: erősítés AMD fronton

A múlt héten jelentette be a Hewlett-Packard, hogy több olyan modellt is piacra hoz, amelyek az AMD processzoraira alapulnak.

Öt új HP Pavilion és négy Compaq Presario noteszgépet jelentett be a múlt héten a neves amerikai forgalmazó. Ezzel a lépéssel két legyet szeretne ütni egy csapásra: kedvében kíván járni azon ügyfeleknek, akik keresik az Intel riválisának termékeivel rendelkező notebookokat, másrészt nyomást akar gyakorolni ősriválisára, a Dellre. Ez utóbbi vállalat ugyanis csak a nagyobbik chipgyártó CPU-it alkalmazza hordozható számítógépeiben.

A Pavilion típusok közül a dv1000, a ze2000, a zv6000, a dv4000 és a zd8000 változatokat jelentették be, míg a Presario család a következő négy új taggal gyarapodott: M2000, R4000, V4000 V2000. Közös jellemzőjük, hogy mobil Turion vagy Sempron lapkákat találunk a készülékekben – de igény szerint akár Pentium M vagy Celeron M processzorral is meg lehet vásárolni ezeket a példányokat. 80 vagy 100 GB-os háttértároló kapacitással kerülnek forgalomba, de természetesen az alapkonfiguráció típusonként eltérő. A legolcsóbb változat 700 dolláros árról indul.

Amint arról márciusban írtunk, a 754 tűs kialakítású új Turion processzorok órajelei 1,6 és 2 GHz között mozoghatnak. Másodszintű gyorsítótáruk kapacitása modelltől függően 512 KB-nyi/1 MB-nyi – ez a negyede/fele a legújabb Pentium M chipekben található cache-nek. Energiaigény szempontjából két csoportra oszthatók: az ML sorozat 35 wattos, az MT széria pedig 25 wattos átlagfogyasztással rendelkezik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés