Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Cisco akvizíció a VoIP technológiák terén

Dotkom

Új Cisco akvizíció a VoIP technológiák terén

A Linksys részleg első felvásárlási akciója tapasztalt szakemberekkel és IP alapú hangátviteli (VoIP) technológiával bővíti a vállalatot.

A Cisco Systems bejelentette, hogy végleges megállapodás született a kaliforniai székhelyű, VoIP specialista Sipura Technology, Inc. megvételéről. A tranzakció az otthoni és kis irodai vezeték nélküli, illetve hálózati hardvereszközök első számú szállítójaként ismert Linksys divízió eddigi első cégfelvásárlása. Kutatások szerint a jelenlegi 8 millióról 2009-re közel 60 millióra nőhet azok száma, akik otthoni szélessávú Internet-kapcsolatukat VoIP technológián alapuló telefonálásra használják.

A fogyasztói VoIP-termékek gyártásában élenjáró Sipura jelenleg a Linksys hálózati VoIP-eszközeinek egyik legfontosabb technológiai szállítója. Értékes technológiáján és ügyfélkapcsolatain kívül a cég alapos VoIP-ismeretekkel felvértezett gárdája a Linksys hang- és videoátviteli, valamint egyéb területeken tervezett kutatási és fejlesztési tevékenységének bővítésében fog szerepet játszani.

A megállapodás szerint a Cisco közel 68 millió dollárt fizet a Sipuráért részvényekben és opciókban. A szokásos szerződéskötési feltételek szerint létrejövő ügylet lezárására az amerikai felügyeleti szervek jóváhagyását követően, várhatóan a Cisco 2005-ös üzleti évének július 30-ával végződő negyedik negyedévében kerül sor.

A VoIP fogyasztói piaca gyorsan bővül, hiszen a független vagy korábban monopolhelyzetben lévő távközlési és kábeltársaságok egyre újabb internetes telefonálási ajánlatokkal jelennek meg a piacon. A Synergy Research Group, az egyik vezető piackutató cég jelentése szerint a világon jelenleg csaknem 8 millió fogyasztó használja otthoni szélessávú Internet-kapcsolatát VoIP technológián alapuló telefonálásra. A Synergy várakozásai szerint ez a szám 2009-re az 58,9 milliót is elérheti.

„A VoIP-üzletág a Cisco és a Linksys számára nem csupán növekedési szempontból stratégiai jelentőségű, de új fejlesztések előtt is utat nyit. A Sipura felvásárlása egyrészt megerősíti a Linksys vezető pozícióját a gyorsan bővülő VoIP-piacon, másrészt megfelel annak a stratégiának is, miszerint a cég bizonyos termékkategóriákban bővíteni kívánja belső kutatás-fejlesztési lehetőségeit.” – nyilatkozta Charles Giancarlo, a Cisco technológiai igazgatója és a Cisco-Linksys elnöke. „A Cisco elkötelezte magát a fogyasztói hangátviteli termékek fejlesztése mellett. A Sipura akvizíciója a cég ezen szerepvállalását támasztja alá.” – tette hozzá Giancarlo.

A felvásárlás összhangban áll a Cisco azon stratégiájával, amely szerint a cég technológiai bázisának bővítését, illetve az új termékek piacra kerülésének felgyorsítását akvizíciókkal is igyekszik támogatni. A Sipura megvétele megerősíti a Linksys vezető szerepét a dinamikusan fejlődő fogyasztói, valamint otthoni irodai VoIP-piacon.

A fogyasztói és otthoni irodai piacra szánt többvonalas IP-telefon mellett a Sipura neve fémjelzi azt a technológiát is, amelyet a piacvezető VoIP-adapterekben hasznosítanak. A Sipura technológiáját a Linksys jelenleg bizonyos analóg telefonadapterekben, telefonportokkal rendelkező vezetékes, illetve vezeték nélküli útválasztókban, valamint egyéb VoIP-termékekben használja fel.

A Sipura jelentős üzleti kapcsolatokat épített ki a vezető VoIP-szolgáltatókkal. A Linksys e szolgáltatókon kívül saját hagyományos kiskereskedelmi csatornáin át kívánja eljuttatni a Sipura VoIP termékeit az egyéni, illetve az otthoni irodai felhasználókhoz.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés