Connect with us

technokrata

Megérkezett az Oracle pénzügyi konszolidációs megoldása

Dotkom

Megérkezett az Oracle pénzügyi konszolidációs megoldása

Az eltérő alkalmazásokból származó pénzügyi adatok elérhetőek egyetlen összvállalati rendszerben.

Az Oracle bejelentette az Oracle Financial Consolidation Hub megjelenését, amely az adatelemző alkalmazásokat felölelő Oracle Corporate Performance Management csomag legújabb tagja. Az új megoldás a különböző forrásokból származó információkat egyetlen átfogó pénzügyi nézetbe integrálja. Az összevont adatok birtokában a vállalatok könnyebben meg tudnak felelni a beszámolási kötelezettségeiknek, valamint a kiterjedtebb közzétételi és a hiteles belső ellenőrzési feltételeknek, amelyeket mostantól a Sarbanes–Oxley-féle törvények, az Egyesült Királyság egységes törvényei, illetve más nemzetközi hatóságok előírásai követelnek meg.

Az Financial Consolidation Hub az Oracle konszolidációs rendszereinek harmadik tagja: a nemrégiben bemutatott Product Information Management Data Hub a termékadatok, a tavalyi évben megjelentetett Customer Data Hub pedig az ügyféladatok egységes, központi kezelését és megjelenítését biztosítja különböző alkalmazásokból származó adatokból.

Automatizált konszolidációs folyamat
A leányvállalatok adatainak beérkezésétől az összevont eredmények szétküldéséig a teljes konszolidációs folyamat automatizált, így az Oracle Financial Consolidation Hub révén csökken a manuális adatrögzítésből eredő hibalehetőségek száma, és lerövidül az eredmények elkészítéséhez és szétküldéséhez szükséges idő. A munkafolyamat alapú bővíthető keretrendszerben a felhasználók a proaktív értesítések, illetve a konszolidáció egyes szakaszaira kiterjedő részletes nyomkövetési adatok révén mindig naprakész információkhoz jutnak. Az Oracle lehetővé teszi, hogy az „azonnali” konszolidációs funkcióval lényegében egyetlen gombnyomással összevonhatóak legyenek több száz fiókiroda adatai. Az Oracle konszolidációs rendszerének többdimenziós kimutatáskészítő lehetőségeivel értékes elemzések végezhetők; a forgalmi adatok valós idejű visszakeresésével például különféle tendenciákat és ok-okozati összefüggéseket lehet feltárni.

A dinamikus és összetett üzleti körülményekhez alkalmazkodó megoldás
Mióta elhárultak a nemzetközi verseny előtti akadályok, egyre több vállalat igyekszik tevékenységét más országokra is kiterjeszteni. Ez a stratégia azonban a különböző területek eltérő törvényi szabályozásának, üzleti gyakorlatának és gazdasági feltételeinek köszönhetően különösen bonyolult nemzetközi számviteli előírásokat eredményez. A US GAAP (United States Generally Accepted Accounting Principles – Az Egyesült Államok általánosan elfogadott könyvelési alapelvei) és az IFRS (International Financial Reporting Standards – Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok) szabályozásainak egymáshoz való közelítése ugyanakkor a megfelelőségi követelmények folyamatos változásához vezet, ami csak kellően rugalmas konszolidációs rendszerrel kezelhető. Az Oracle Financial Consolidation Hub mindkét problémát orvosolja, hiszen a vállalat szerkezeti változásaival és az újonnan életbe lépő számviteli előírásokkal is képes lépést tartani. A leányvállalatok és társult cégeik megfelelő szintű önállósságot kapnak, a konszolidációhoz szükséges adatokat pedig egymástól függetlenül szolgáltathatják. A rendszerrel a vállalatok meglévő szabványaik és üzletviteli gyakorlatuk szerint konszolidálhatják adataikat.

A vállalati szintű teljesítménymérés alappillére
Az Oracle Corporate Performance Management többi megoldásához hasonlóan az új konszolidációs rendszer is egységes vállalati adatmodellre épül, s ezáltal képes egyszerre kezelni a különböző típusú pénzügyi és működési adatokat. A teljes vállalatot átfogó adatmodell az összes teljesítménymérési szakaszban egységes információkat biztosít: a mutatószámrendszerek kidolgozása, a modellezés, a tervezés, a költségkeretek megállapítása, az előrejelzések készítése, a pénzügyi konszolidáció és a beszámoló-készítés ugyanazokat az adatokat használja. Az Oracle egységes adatmodelljével csökkennek a működési költségek, a másolatok és kivonatok pedig késedelem nélkül, egy helyről lehívhatóak, így a felhasználók alacsony költségek mellett jutnak kiváló minőségű információkhoz.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek