Connect with us

Hirdetés

technokrata

Koncentrált adatlopási támadássorozat

Dotkom

Koncentrált adatlopási támadássorozat

Háromszáz kulcsfontosságú egyesült királyságbeli céget és kormányzati szervezetet érint egy Ázsiából indított adatlopási támadás.

A brit nemzeti infrastrukturális biztonságért felelős központ, a NISCC (National Infrastructure Security Co-ordination Centre) a napokban jelentette be, hogy Kelet-Ázsiában egy olyan trójai programot fejlesztettek ki, amelynek elsődleges feladata információk lopása – célpontként pedig Nagy-Britannia kritikus nemzeti infrastruktúrájának különböző részegységei szolgáltak és szolgálnak még most is. Habár a cybertámadás főként kormányzati szervezeteket érint(ett), emellett fontos gazdasági résztvevők, mint például a bankszektor, a szállítási és fuvarozási szféra valamint az ország hírközlési ágazata szintén szenvedő alanyai (voltak) az eseménynek.

Maga a trójai program e-maileken és website-okon keresztül fertőz, áll a jelentésben. Az elektronikus levél általában álcaként szolgál, hogy az internetező azt egyszerű hírnek vagy kormányzati ügynökségektől érkező tájékoztatásnak vélje. A Microsoft szoftvereit futtató rendszerek voltak, vannak a legnagyobb veszélyben, jelentette be a NISCC. Részleteket azonban nem kívántak elárulni az új trójai programról, csak annyi derült ki, hogy eltérő módszert alkalmaztak, mint a korábbi, hasonló fenyegetések.

Roger Cumming, a NISCC igazgatója szerint már hónapok óta tartó „ostromállapot” van az országban, de azt még teljes bizonyossággal nem azonosították, ki felel ezért. Cunnig szerint több bizonyítékra van szükség ahhoz, hogy bíróság elé vihessék az ügyet. Azt azonban kihangsúlyozta az igazgató, hogy már ismert sebezhetőségeken, biztonsági réseken keresztül szivárognak be a kártevők a rendszerekbe, ezért a patch-elés létfontosságú a további károk megelőzése érdekében.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés