Connect with us

Adobe hiba miatt kiszolgáltatott PC-k

Dotkom

Adobe hiba miatt kiszolgáltatott PC-k

Több Adobe szoftverben megtalálható az a termékaktivációs funkció, ami miatt védtelenné válhatnak a javítás nélküli számítógépek.

Az Adobe License Management Service-t a szoftverfejlesztő vállalat arra használja, hogy termékeihez termékaktivációs védelmet biztosítson. Nemrég azonban kiderült, hogy ez a funkció komoly biztonsági hibával rendelkezik, aminek ismeretében egy személy megfelelő jogosultságok híján is hozzáférhet a rendszerhez.

Amint arról az Adobe saját weboldalán beszámolt, az esettel által érintett alkalmazások a következők: Adobe Photoshop CS, Adobe Creative Suite 1.0, Adobe Premiere Pro 1.5. Ezeknek „csupán” a Windows-os változata sebezhető, ám arról még nem érkezett beszámoló, hogy valamely felhasználónál már megpróbálták volna kiaknázni a sebezhetőséget. A Photoshop CS2 és a Creative Suite CS2 nem sebezhető.

A dán, IT-biztonsággal foglalkozó Secunia mérsékelten kritikusnak minősítette a sérülékenységet, ami a vállalat ötfokozatú skáláján a harmadik helyet jelenti. Szerencsére ezzel a biztonsági réssel nem kell együtt élnie egyetlen Adobe felhasználónak sem, mivel a fejlesztővállalat már kiadta a szükséges javítást.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom