Connect with us

Hirdetés

technokrata

A CoolWebSearch törvényes programnak igyekszik beállítani magát

Dotkom

A CoolWebSearch törvényes programnak igyekszik beállítani magát

Az internetezők életét kémprogrammal nehezítő cég nem túl hihető állítással igyekszik védeni magát.

Az internet-használók érdekképviseleti csoportjai az Egyesült Államokban szeretnék bűncselekménynek nyilváníttatni a böngészők eltérítését (browser hijacking). Jó ideje a CoolWebSearch programmal érvelnek ennek érdekében. Való igaz, a Webroot biztonságtechnikai cég, mely Spy Sweeper nevű kémprogram-eltávolítójáról ismert, a CWS-t tekinti pillanatnyilag a legveszélyesebb kémprogramnak.

A CWS veszélyessége onnan ered, hogy eltéríti az internetes kereséseket, átállítja a böngésző kezdőlapját és megváltoztatja az Internet Explorer beállításait. A CoolWebSearch legfrissebb változatai rosszindulatú HTML-alkalmazásokat vagy a biztonsági réseket kihasználva települnek fel a rendszerre. A CoolWebSearch több mint 100-féle variánsát írták már le eddig. Képes egyes kémprogram-eltávolítók működését is megnehezíteni.

A CWS fejlesztői nemrég közzétett közleményükben azt állítják, hogy a számlájukra írt eltérítések 95%-áért rosszindulatú versenytársaik a felelősek, akik ily módon igyekeznek befeketíteni a CoolWebSearch nevét. Biztonságtechnikai elemzők szerint azonban ez logikátlan, hiszen a „versenytársak” nyilván maguk is eltérítőket fejlesztenek, amelynek célja, hogy adott weboldalak letöltését generálják. Így nem lehet érdekük, hogy a konkurencia letöltéseinek számát növeljék.

Másfelől naponta több ezer böngészőt térítenek a coolwebsearch.com oldalra, amely túl nagy szám és túl régóta, rutinszerűen folyik ahhoz, hogy egy rosszindulatú, lejárató hadjárat része legyen. Minden mentegetőzés és fogadkozás ellenére a közlemény nagy valószínűséggel csupán szerecsenmosdatási kísérlet.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés