Connect with us

Hirdetés

technokrata

Zonealarm: összeomlás hibás frissítés miatt

Dotkom

Zonealarm: összeomlás hibás frissítés miatt

Egy apró hiba miatt több tízezer Zonealarm felhasználó tűzfala omlott össze a múlt héten.

A Zone Labs Zonealarm Pro és Zonealarm Security Suite termékeit használóknál jelentkezett eset akkor következett be, amikor a felhasználók letöltötték és feltelepítették a napi Program Advisor frissítést, mondta Gregor Freund, a vállalat vezető menedzsere. A Check Point leányvállalataként működő cég csütörtöki frissítése ugyanis nem sikerült a legjobbra, benne maradt egy olyan hiba, ami elkerülte az ellenőrzés figyelmét.

A legtöbb pórul járt felhasználó Ázsiából került ki, mivel maga a frissítés reggel vált elérhetővé, és a Föld távol-keleti részén van először reggel. Miután megkapta a cég az első értesítéseket a történtekről, mindössze öt óra alatt megszületett a javítás, így a világ akkor még jóval korábbi időpontokban járó nyugati felénél már nem okozott olyan komoly fennakadásokat. Összesen mintegy 3 milliónyian használják a két alkalmazást, így elmondható, hogy még a felhasználók 2 százalékát sem érintette a probléma.

Mivel az ingyenesen használható Zonealarm tűzfal nem tartalmazza a Program Advisor funkciót, ezért ez utóbbi szoftvert futtatók nem tapasztalhattak hasonló jelenségeket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés