Connect with us

technokrata

Hibás a frissen kiadott új Debian Linux

Dotkom

Hibás a frissen kiadott új Debian Linux

Egy konfigurációs hiba miatt a legújabb Debian Linux meglehetősen védtelen állapotban látta meg a napvilágot.

A napokban kiadott 3.1-es kiadás installálásával az új telepítésű linuxok nem kapják meg a szükséges biztonsági frissítéseket alapértelmezett esetben. A hiba CD-ről vagy DVD-ről való telepítésnél jelentkezik, floppy lemezekről vagy hálózati szerverekről történő installálás esetén nem áll fenn ez a probléma, hívta fel a felhasználók figyelmét a Debian egyik fejlesztője, Colin Watson egy e-mailes útmutatás keretei között.

Watson elnézést kért és azzal a kéréssel fordult a forgalmazókhoz, hogy még ne kezdjék el a CD-k, DVD-k írását, mivel a frissítés hamar meg fog érkezni. Szerdán azt ígérte a fejlesztő, hogy ez csak egy-két napot vesz igénybe, így valószínű, hogy legkésőbb a következő hét elején már az update-elt változat kerülhet ki a felhasználókhoz. Mindazonáltal az sem katasztrófa, ha valaki már feltelepítette CD-ről vagy DVD-ről az operációs rendszert. A hiba ugyanis könnyedén kiiktatható, mindössze egy konfigurációs állomány egyik bejegyzését kell megváltoztatni.

A 3.1-es verziót már régóta várta a Debian közösség, lévén az előző nagyobb végleges kiadás megjelenése óta közel három év telt el. Ez jóval lassabb frissítési ciklust jelent, mint ami a többi rivális esetében, például a Red Hatnál, megszokott.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle