Connect with us

Hirdetés

technokrata

Panda VPNSecure

Dotkom

Panda VPNSecure

A Panda VPNSecure ellenőrzi a személyi számítógépeket és laptopokat, hogy megfelelnek-e a biztonsági előírásoknak, és biztosítja az IPSec és SSL alapú VPN kapcsolatok engedélyezése előtt, hogy ne legyen aktív vírus a rendszerben.

A Panda Software a felhasználók számára is elérhetővé tette a Panda VPNSecure béta verzióját. Ezt a ´scan and block´ megoldást arra fejlesztették ki, hogy megakadályozza, hogy a vírusok és a hackerek VPN (Virtual Private Network – virtuális magánhálózat) kapcsolaton keresztül szűrés nélkül jussanak a vállalati hálózatokba. Az új Panda Software megoldás védi a VPN kapcsolatokat mind IPSec és SSL alatt. Az alkalmazás biztosítja, hogy a vállalati hálózaton kívüli rendszerek is megfeleljenek a meghatározott biztonsági előírásoknak. A Panda VPNSecure béta verziójának használatához a Check Point Software Technologies VPN-1 Pro-jára van szükség.

A VPN kapcsolatokat befolyásoló biztonsági problémák

A vállalati hálózathoz való távoli kapcsolódás manapság a legtöbb vállalat számára szükségessé vált. Az otthon, vagy irodán kívüli helyszínen dolgozó munkatársak miatt felmerült az igény olyan rendszerek kifejlesztésére, mellyel kapcsolódhatnak a vállalati hálózatra az ott található adatok eléréséhez. Az egyik, leginkább elterjedt távoli kommunikációs hálózati rendszer a VPN kapcsolaton keresztüli. Ugyanakkor a VPN kapcsolat az összes vírus számára is kritikus belépési pont. Valóban, egy, az NTA Monitor tanácsadó cég által készített felmérés szerint tízből kilenc VPN kapcsolat nem biztonságos. A fenti cég szerint a VPN-ek a vállalati hálózati biztonság leggyengébb pontjai. Az összes vírus közvetlenül beléphet a vállalati szerverre a VPN-en keresztül. A válasz a távolról csatlakozó számítógép biztonságának ellenőrzésében rejlik.

Panda VPNSecure: ´scan and block´ megoldás a vírusok és a hackerek ellen

A Panda VPNSecure egy olyan ´scan and block´ megelőző biztonsági megoldás, amely garantálja, hogy a hálózatra távolról csatlakozó számítógépek megfeleljenek a rendszergazda által meghatározott biztonsági előírásoknak. Ellenőrzi, hogy a csatlakozó számítógép rendelkezik-e aktív és aktuális vírusirtóval, illetve működő tűzfallal.

Mindemellett a VPNSecure átvizsgálja a rendszer memóriáját aktív rendellenes folyamatokat keresve (azaz férgek, spyware (kémprogramok), keylogger (billentyűzetfigyelő) stb.), és ha talál egyet, blokkolja. Ez az ellenőrzés második védelemként is szolgál, kiegészítve bármely más, már installált, nem Panda vírusvédelmet. A Panda szoftver kiváló reakcióideje a vírustámadásokra még inkább felerősíti a kiegészítő védelem teljesítményét. Emellett IPSec alatt futó VPN kapcsolatok esetében biztosítja, hogy a kapcsolat engedélyezése előtt kiiktatja a megosztott hangolást.

A VPNSecure egy könnyen kezelhető webes felületű konzolon keresztül lehetővé teszi a rendszergazda számára, hogy a távolról kapcsolódó számítógépre telepítse a biztonsági előírásokat, illetve, hogy a nem megfelelő rendszerek esetében megelőző intézkedéseket tegyen.

Az SSL alatt futó VPN kapcsolatok esetében, melyet gyakran alkalmaznak a vállalat által nem kezelt számítógépekre (pl. business centerek, internet börzék stb.) egy alkalmazás automatikusan letöltődik a rendszer biztonsági helyzetének ellenőrzésére, illetve a nem megfelelően működő folyamatok kiszűrésére a kapcsolat létrejötte előtt. Továbbá az összes nyomon követési lehetőséget (cookie-k, ideiglenes fájlok, böngésző előzményei stb.) a befejezés után eltávolítja a rendszerből.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés