Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Oracle felvásárolja a TimesTent

Dotkom

Az Oracle felvásárolja a TimesTent

A lépéssel az Oracle még nagyobb szeletet hasít ki a memóriában működő adatbázisok piacából.

Az Oracle és a valós idejű adatkezelő szoftvereiről ismert TimesTen Inc. bejelentette a TimesTen felvásárlására irányuló végleges szerződés megkötését. Az ügylet várhatóan 2005. július végére zárul le a szükséges hatósági engedélyek beszerzésével és az egyéb szokásos feltételek teljesítésével.

A TimesTen köztesszoftvereinek esemény-, tranzakció- és adatkezelő szolgáltatásai szilárd alapot biztosítanak a távközlési és hálózati szolgáltatók, az értékpapír-kereskedők és más ágazatok számára egyre nélkülözhetetlenebb teljesítménykritikus alkalmazásokhoz. A TimesTen szoftverinfrastruktúráján jelenleg működő megoldások olyan rendkívül nagy feldolgozási teljesítményt igénylő tevékenységeket szolgálnak ki, mint például a valós idejű számlázás, a tőzsdei rendszerek, a híváskezelő központok, a légitársaságok utasforgalmi rendszerei, stb.

„A TimesTen technológiái természetes módon egészítik ki adatbázis-kezelőnk és az Oracle Fusion köztesszoftver lehetőségeit.” – jelentette ki Andrew Mendelsohn, az Oracle adatbáziskiszolgáló-technológiákért felelős vezető alelnöke. „Így távközlési és pénzügyi szolgáltató, illetve egyéb ügyfeleinknek olyan tranzakciós rendszereket kínálhatunk, amelyekkel éjjel-nappal pillanatok alatt és üzemkiesés nélkül elérhetők a vállalat létfontosságú adatai.”

A TimesTen nemzetközi ügyfélkörébe tartozik többek között az Amdocs, az Aspect Communications, az Avaya, a Cisco Systems, az Ericsson, a JP Morgan, a Lucent, a NEC, a Nokia, a Sprint és a United Airlines.

„Ezzel a lépéssel ügyfeleink nyernek a legtöbbet.” – hangsúlyozta Jim Groff, a TimesTen vezérigazgatója. „Nagy részük már eleve Oracle-rendszereket használ. Megoldásainkat az Oracle piacvezető adatbázis-kezelőjével és köztesszoftvereivel párosítva rendkívül alacsony válaszidejű, méretrugalmas, teherbíró és biztonságos rendszereket építhetünk ki.”

Mendelsohn szerint: „A TimesTen és az Oracle szabványokra épülő technológiái már számos felhasználónknál működnek egymás mellett. A TimesTen biztosítja a memóriában történő gyorsítótárazást, míg az Oracle szállítja a vállalat teljes adatbázis-infrastruktúráját. A TimesTen adatbázis-kezelője, amely az adatokat a memóriában tárolja, már most zökkenőmentesen együttműködik az Oracle-adatbázisokkal, így teljes körű megoldást nyújtunk ügyfeleinknek.”

„A rendkívül gyors adatkezelést és lekérdezéseket biztosító olyan adatbázisos technológiák, amelyek egyúttal az adatok redundanciájáról és épségéről is gondoskodnak, szinte már alapkövetelménynek számítanak a távközlésben és a pénzügyi szolgáltatóknál (különösen a kereskedőrendszereknél), de egyre fontosabbá válnak az olyan nagy elosztott adatkezelő környezetekben is, mint a logisztikai vagy készletgazdálkodási rendszerek, illetve a számítóhálóba szervezett alkalmazáskiszolgálók.” – mutatott rá Carl Olofson, az IDC információkezelő és adatintegrációs szoftverekért felelős kutatási igazgatója. „A TimesTen már évek óta biztosítja ezeket a megoldásokat. A cég felvásárlásával az Oracle termékeibe integrálva kínálhatja ügyfeleinek ezeket az előnyös funkciókat és szolgáltatásokat.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés