Connect with us

Hirdetés

technokrata

Blamázs a világ legnagyobb bankjánál: elvesztették az adattároló kazettákat

Dotkom

Blamázs a világ legnagyobb bankjánál: elvesztették az adattároló kazettákat

A Citigroup közel 4 millió ügyfelének adatai vesztek el egy olyan eset miatt, amiről ráadásul nem is a pénzintézet tehet.

Tegnap jelentette be hivatalosan a New York-i pénzintézmény, hogy mintegy 3,9 millió ügyfél fizetési adatai vesztek el egy szerencsétlen esemény következtében. A bank kazettákon tárolta az adatokat (többek között társadalombiztosítási számokat), amelyeknek lába kélt, s ezeket a United Parcel Service-re (röviden UPS) bízta. A világ legnagyobb futárszolgálatának tartott vállalatnak Texas-ba kellett volna szállítania a kazettákat, ám az adattároló egységek végül nem érték el rendeltetési helyüket – út közben egyszerűen elvesztek.

A fentiekről még a múlt hét végén, szombaton levélben tájékoztatta ügyfeleit a Citigroup, ám nyilvánosságot csak tegnap kapott az eset. A bank közlése szerint eddig nem észleltek jogosulatlan hozzáférést a rendszerben; a pénzintézet alacsony kockázatúnak minősítette a történteket. Mindez azért furcsa, mert a két vállalat már régóta szoros együttműködésben van, a hasonló esetek elkerülése végett közösen dolgoztak ki egy komoly szabályrendszert – ami most csődöt mondott.

Maga a szállítmány egyébként még május másodikán indult útnak északról, és először május 20-án vetődött fel, hogy valami probléma lehet. Pár napnyi tanakodás és kutatás után végül május 24-én közölte a UPS a Citigrouppal, hogy az adathordozóknak lába kelt. Ezt követően egy belső vizsgálatot indított meg a bank, ami után (május 27-én) az USA titkosszolgálatát is értesítették. A kazettákról azonban azóta sem érkezett hír.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés