Connect with us

Hirdetés

technokrata

Thinkpad: az első tábla PC a Lenovo kínálatában

Dotkom

Thinkpad: az első tábla PC a Lenovo kínálatában

A héten indul útjára az IBM noteszgépekkel foglalkozó részlegét megvásárló Lenovo első saját, notebookból tábla PC-vé és vissza alakítható hordozható számítógépe.

Az X41T családba tartozó eszköz fekete burkolatot kapott, s megtalálhatók rajta azok a jellegzetes vörös és kék gombok, amik a korábbi Thinkpad modelleken is. Ennek köszönhetően ránézésre nem érződik, hogy a tábla PC már egy új korszak a márkanév életében. Pedig az új modell már kétfunkciós eszköz: 12 colos képátlóval bíró LCD 180 fokban elforgatható, így a noteszgép gyorsan tábla PC-vé alakítható.

A Lenovo szóvivője megerősítette a hírt, hogy hétfőn, azaz a mai napon kerül bejelentésre a termék, ám a hivatalos indulásig nem akart semmiféle specifikációs adatot közzé tenni. Az azonban már kiszivárgott, hogy Centrino alapokon nyugszik a notebook, egy Pentium M processzor biztosítja majd a kellő számítási teljesítményt. Operációs rendszer gyanánt a Windows XP Tablet PC Editionje található az X41T-n.

A Meta Group elemzőcég szerint a Thinkpad, mint márkanév, megjelenése jót tehet a stagnáló tábla PC-s piacnak. Habár a noteszgépek területén most már évek óta dinamikus fellendülés tapasztalható, a tábla PC-knél nem figyelhető meg hasonló trend. Az újszerű megoldás megjelenésekor ugyan nagy érdeklődés övezte az eszközöket, ez azonban elmúlt, s a magas ár és a használhatóság korlátozottsága nem csalogatja tömegével a vásárlókat. Csak egy adat, ami ezt támasztja alá: az idei év során hozzávetőleg 600 ezer tábla PC-t terveznek értékesíteni világszerte – az összes PC-s szállítások száma azonban a becslések szerint meg fogja haladni a 200 millió darabot.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés