Connect with us

technokrata

Thinkpad: az első tábla PC a Lenovo kínálatában

Dotkom

Thinkpad: az első tábla PC a Lenovo kínálatában

A héten indul útjára az IBM noteszgépekkel foglalkozó részlegét megvásárló Lenovo első saját, notebookból tábla PC-vé és vissza alakítható hordozható számítógépe.

Az X41T családba tartozó eszköz fekete burkolatot kapott, s megtalálhatók rajta azok a jellegzetes vörös és kék gombok, amik a korábbi Thinkpad modelleken is. Ennek köszönhetően ránézésre nem érződik, hogy a tábla PC már egy új korszak a márkanév életében. Pedig az új modell már kétfunkciós eszköz: 12 colos képátlóval bíró LCD 180 fokban elforgatható, így a noteszgép gyorsan tábla PC-vé alakítható.

A Lenovo szóvivője megerősítette a hírt, hogy hétfőn, azaz a mai napon kerül bejelentésre a termék, ám a hivatalos indulásig nem akart semmiféle specifikációs adatot közzé tenni. Az azonban már kiszivárgott, hogy Centrino alapokon nyugszik a notebook, egy Pentium M processzor biztosítja majd a kellő számítási teljesítményt. Operációs rendszer gyanánt a Windows XP Tablet PC Editionje található az X41T-n.

A Meta Group elemzőcég szerint a Thinkpad, mint márkanév, megjelenése jót tehet a stagnáló tábla PC-s piacnak. Habár a noteszgépek területén most már évek óta dinamikus fellendülés tapasztalható, a tábla PC-knél nem figyelhető meg hasonló trend. Az újszerű megoldás megjelenésekor ugyan nagy érdeklődés övezte az eszközöket, ez azonban elmúlt, s a magas ár és a használhatóság korlátozottsága nem csalogatja tömegével a vásárlókat. Csak egy adat, ami ezt támasztja alá: az idei év során hozzávetőleg 600 ezer tábla PC-t terveznek értékesíteni világszerte – az összes PC-s szállítások száma azonban a becslések szerint meg fogja haladni a 200 millió darabot.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle