Connect with us

technokrata

A Sun Microsystems 4,1 milliárd dollárért megveszi a StorageTeket

Dotkom

A Sun Microsystems 4,1 milliárd dollárért megveszi a StorageTeket

Az utóbbi évek legnagyobb Sun akvizíciója a hálózatok és az adatmenedzsment világában betöltendő vezető szerep elnyeréséért.

A Sun Microsystems a Java technológia kifejlesztője és legfőbb támogatója bejelentette, hogy 4,1 milliárd dolláros készpénzes ügylet keretén belül felvásárolja a Storage Technology Corporationt (StorageTek), amely az adatmenedzsment és információ életciklus-menedzsment megoldások egyik szállítója. A Sun Microsystems 37 dollárt fizet a SorageTek vállalat részvényeiért. A vételi ár a dolgozók részvényeit is magába foglalja.

„Megfelelő technikai háttérrel, kellő pénzügyi háttérrel valamint erős piaci pozícióval rendelkezünk ahhoz, hogy a két vállalat által képviselt IT iparágakat egyesítsük. A piaci tapasztalataink is bizonyítják, hogy egyre égetőbb szükség van az összetett számítástechnikai problémák megoldására.” – mondta Scott McNealy, a Sun Microsystems vezérigazgatója az ügylet kapcsán.

A Sun részéről logikus lépés volt az adattárolási piac felé elmozdulás. A szigorúbb törvényi szabályozások miatt a vállalatok és hivatalok ugyanis egyre több adatot termelnek és tárolnak, illetve az egészségügyben is várható az adatok elektronikus rögzítésének és tárolásának rohamos terjedése, amely megnöveli a tárolási eszközök és menedzsment-megoldások iránti igényt. A két vállalat termékei és technológiái így tökéletesen kiegészítik egymást. A létrejövő új cég így igen előkelő pozíciókkal rendelkezhet az adattárolási és -menedzsment piacon.

A felvásárlást már mindkét vállalat igazgatótanácsa jóváhagyta, az ügylet várhatóan a nyár végén, ősz elején zárul le – a részvényesek jóváhagyásával. A StorageTek a felvásárlás után teljesen a Sun szervezetébe integrálódva folytatja tovább a működését, amely igen erős – a hálózatok és az adatmenedzsment világában vezető szerepet betöltő – vállalat létrejöttét eredményezi. A Sun és a StorageTek összesített éves bevétele megközelíti a 13 milliárd dollárt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle