Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Siemens átveszi az Infineontól az elektrokémiai biochip-technológia fejlesztését

Dotkom

A Siemens átveszi az Infineontól az elektrokémiai biochip-technológia fejlesztését

A Quicklab a molekuláris diagnosztika eszköze.

2004-ben a Német Jövődíjjal tüntették ki a Siemens, a Fraunhofer Intézet és az Infineon közösen fejlesztett, „Labor egyetlen chipen”, avagy Quicklab elnevezésű biochip-technológiáját. A projektet most a szabadalmakkal, eddigi kísérleti megvalósításokkal, a szilícium biochip előállításának know-how-jával és az azt hordozó szakemberekkel együtt a Siemens Orvostechnika (Medical Solutions) ágazata átveszi az Infineontól. A cél, hogy a Siemens vigye tovább a Quicklab fejlesztését egészen a piac-érettség eléréséig. A teljes laboratóriumi elemző rendszert bankkártya-méretű eszközön integrálják, miáltal átfogó és olcsó elemző módszerek alapját teremtik meg a klinikai rutin-diagnosztika számára.

A Quicklab a molekuláris diagnosztika eszköze, amellyel gyorsteszteket lehet majd végezni. Egyaránt alkalmas DNS-re és fehérjékre, azaz széles alkalmazási körre. Segítségével fertőző betegségeket keltő vírusokat, allergiákat, örökletes betegségeket, valamint gyógyszerezési és transzplantációs összeférhetetlenségeket is ki lehet mutatni.

A kiértékelő rendszer elektromos jelek formájában adja ki a diagnosztikai információkat, ami gyorsabb, robusztusabb és egyszerűbb, mint az optikai eljárás. Jelenleg az ilyen teszteket nagy és bonyolult laboratóriumi berendezésekben, jóval drágábban és csak napok alatt tudják elvégezni. A molekuláris diagnosztikai eszközök piaci potenciálját jelenleg jó egymilliárd euróra becsülik a szakértők.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés