Connect with us

A CIA hackereivel rivalizálnak az észak-koreaiak

Dotkom

A CIA hackereivel rivalizálnak az észak-koreaiak

A világ egyik legnagyobb hadseregét fenntartó észak-koreai rezsim felkészült a cybertérben megvívandó háborúkra is: hackercsapatának kvalitása a CIA hasonló foglalkozású embereivel vetekszik.

Észak-Koreáról, a kommunizmus egyik utolsó bástyájáról az embernek két dolog ugrik be azonnal: a szigorú elzártság és a nagyfokú szegénység. Habár katonai kiadásokra mindig jut bőven a kis országban, a lakosság nagy része – azon kevés hírforrás közlése alapján, amik néha-néha be tudnak számolni a bezárkózott nemzetben történő eseményekről – még az alapvető élelmezési gondjait sem tudja mindig megoldani. Internetezésről, a számítógépek tömeges elterjedéséről pedig szó sincs; mindössze a fővárosban, Phenjanban nyílik a külföldieknek és a magas rangú állami vezetésnek arra lehetősége, hogy kicsit barangoljanak a Világhálón.

Van azonban egy csoport, amely minden támogatást megkap, legyen szó technikai eszközökről vagy az internetezés korlátlan lehetőségéről. Ez nem más, mint Észak-Korea speciális „hacker egysége”, melyet kifejezetten a külföldi rendszerekbe való behatolásra képeztek ki. Az ország déli szomszédjának egyik védelmi szakértője szerint ez a csapat már komoly fenyegetést jelent, mivel tudásuk felér az CIA hasonló feladatokat betöltő részlegének kvalitásával. Munkájukat segíti, hogy több mint háromtucat lehallgatóállomást telepítettek titokban dél-koreai területeken.

Dr. Byeon Jae-jeong, a szöuli vezetés védelmi minisztériumának alkalmazottja úgy véli, körülbelül 5-600 hacker állhat az észak-koreai vezetés szolgálatában, akik az állam saját „hackerképző” iskolájában végeztek. A Mirim Automatizálási Iskola falai között öt éves képzésben vehetnek részt a politikailag megbízható polgárok, elsődleges feladatuk pedig az Egyesült Államok csendes-óceáni parancsnokságának és az USA szárazföldjén található elektromos hálózat megbénítása.

A térségben egyébként mindenki igen komolyan veszi a hasonló feladatok ellátást: Kína, Japán és Oroszország is igyekszik minél jobban megerősíteni „cyberhadtestét”. A rizs hazájában például még 1997-ben állítottak fel egy száz fős, kifejezetten a komputeres vírusokkal foglalkozó egységet, amelyet egy szintén száz emberből álló, hackeléssel foglalkozó csapat létrehozása követett 1999-ben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom