Connect with us

technokrata

Kitűzték a Sasser vírus írójának perét

Dotkom

Kitűzték a Sasser vírus írójának perét

A Netsky és a Sasser féregvírusok egy jelentős részének létrehozásával és terjesztésével vádolt német tinédzser bírósági tárgyalása nemsokára megkezdődik.

Számos alkalommal adtunk már hírt Sven Jaschan történetéről: a 19 éves német fiatal írta a Netsky férgek egy részét, illetve szintén ő tehető felelőssé a Sasser féreg létrehozásáért. Az észak-németországi Waffensen nevű falucskában élő Jaschan által készített digitális kártevők rengeteg számítógépet megfertőztek a tavalyi év közepén, komoly problémákat okoztak szerte a világon az Internetre csatlakoztatott számítógépeken. Mindezt – ha nem is ilyen széles körre kiterjedően – a tinédzser direkt akarta így; amikor ugyanis a rendőrök „nyakon csípték”, hamar beismerte tettét, és azzal védekezett, hogy édesanyja számítástechnikai boltját akarta fellendíteni.

Jaschan azóta állásajánlatot is kapott, a szintén Észak-Németországban található Lueneburg városban székelő Securepoint nevű, IT-biztonsággal foglalkozó cég kínált munkát a fiatal vírusírónak. A tűzfalak fejlesztésén munkálkodó Securepoint szerint ugyanis a tinédzser komoly tudással rendelkezik az IT-biztonság terén. A vállalat igazgatója úgy vélte, Jaschan megbánta, amit tett, ezért rászolgált arra, hogy kapjon még egy esélyt. Igaz, ezt követően megszakadt az egyik üzleti partnerükkel a kapcsolatuk, az ugyanis arra hivatkozott, hogy nem kívánja olyan cég kezébe adni szoftverének fejlesztését, amelynél egy vírusírót alkalmaznak.

Amire viszont még mindig nem került sor, az Jaschan pere. A német tinédzser ugyanis még nem felelt tettéért a bíróság előtt, de hamarosan ennek is eljön az ideje. A múlt héten jelentették be, hogy kitűzték a tárgyalás időpontját: július 5-én lesz találkozója az igazságszolgáltatással az egykori német vírusírónak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle