Connect with us

Hirdetés

technokrata

Politikai vita az Antenna Hungária privatizációja körül

Dotkom

Politikai vita az Antenna Hungária privatizációja körül

Az MDF szerint fel kell függeszteni az Antenna Hungária Rt. privatizációját.

A Magyar Demokrata Fórum szerint fel kell függeszteni az Antenna Hungária Rt. privatizációját, és addig nem szabad értékesíteni a vállalatot, amíg nem születik döntés arról, hogy az Antenna Hungária Rt. megnyeri-e a kormányzati egységes digitális rádió-távközlő rendszer szolgáltatására kiírt pályázatot. A szolgáltatási pályázat végeredménye ugyanis döntően befolyásolja a jelenleg 75 százalékban állami tulajdonban lévő távközlési vállalkozás várható árbevételét és piaci értékét. A Magyar Demokrata Fórum szerint egy elhamarkodott privatizáció több milliárdos kárt okozhat az államnak.

A Magyar Demokrata Fórum Országgyűlési Képviselőcsoportja üdvözli, hogy végre, 10 éves előkészítés után, az egységes digitális rádió-távközlő rendszer kiépítésének előkészítése a végéhez közeleg. A rendszer megvalósítását sürgeti, hogy hazánknak teljesíteni kell a schengeni, határőrizeti, terror-elhárítási elvárásokat, másrészt égetően szükséges a mára már korszerűtlenné vált berendezések és a hálózat megújítása. Mindezek ellenére sem engedhető meg azonban az, hogy a szolgáltatási pályázat kiírása és elbírálása során bármilyen visszaélésnek akár a gyanúja is felmerüljön.

A Parlament tegnapi ülésén az MDF kérdésére a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára megerősítette, hogy az Antenna Hungária Rt. előzetes minősítő pályázatot adott be a kormányzati egységes digitális rádió-távközlő rendszer szolgáltatási pályázatára. A szolgáltatási pályázat végeredménye döntően befolyásolja a jelenleg 75 százalékban állami tulajdonban lévő távközlési vállalkozás várható árbevételét és piaci értékét.

A képviselő álláspontja szerint az Antenna Hungária Rt. részvétele a több tíz milliárd forintos szolgáltatói pályázaton lehetetlenné teszi a vállalkozás 2005. április 11-én meghirdetett privatizációs pályázatának sikerességét. Az állami vagyon és a tőzsdei befektetők védelme érdekében az MDF Országgyűlési Képviselőcsoportja felszólítja a tulajdonosi jogokat gyakorló ÁPV Rt.-t, hogy a szolgáltatói pályázat lezárulásáig függessze fel az Antenna Hungária privatizációs pályázatát vagy a cég privatizációs pályázatának 2. pontjában foglaltaknak megfelelően akadályozza meg a vállalkozás több tíz milliárd forintos kötelezettségvállalását.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés