Connect with us

IVSZ Gyurós Tibor Díj 2005

Dotkom

IVSZ Gyurós Tibor Díj 2005

Az IVSZ először 1997 végén írta ki ezt pályázatát, azzal a céllal, hogy minden évben díjazzon két kiemelkedő informatikai menedzsert, akik tevékenységükkel jelentős mértékben hozzájárultak a hazai informatika fejlődéséhez.

A hagyományoknak megfelelően idén is két kategóriában – „Az Év Informatikai Cégvezetője”, valamint „Az Év Fiatal Informatikai Vállalkozója” – versenyeztek az informatika szakemberei. A díjat ünnepélyes keretek között Kovács Kálmán informatikai- és hírközlési miniszter adta át a nyerteseknek a budavári Hilton Hotelben. A 2004. évi teljesítménye alapján az „Év Informatikai Cégvezetője” díjat Vaspál Vilmos (Freesoft Rt.), az „Év Fiatal Informatikai Vállalkozója” díjat pedig Vinnai Balázs (IND Kft.) vehette át. A díjátadót Kovács Zoltán, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének elnöke köszöntőbeszéde után, Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter nyitotta meg.

Kovács Zoltán beszédében kiemelte, hogy a szövetség számára kiemelten fontos az informatikai vállalkozások közti verseny és a vállalatok versenyképességének erősítése, amely a jövőben is olyan győztes vállalatokat és szakembereket eredményezhet, mint a mostani két díjazott. Kóka János beszédében felkérte az IVSZ-t hogy aktívan működjön közre a „100 lépés” program az infokommunikációt érintő területeinek kidolgozásában, és fogalmazza meg javaslatait a kormány felé.

A két kategóriában döntőbe jutott három-három jelölt kisfilmjének megtekintése után került sor a győztes nevét tartalmazó boríték felnyitására. „Az Év Informatikai Cégvezetője” kategóriában Vaspál Vilmos a FreeSoft Kft. vezetőjeként kimagasló menedzseri teljesítményéért vehette át az IVSZ vándordíját, a vezetői kvalitásokat szimbolizáló karmesteri pálcát. A Freesoft Kft. Vaspál Vilmos vezetése alatt a tőzsdére került, a piac egyik vezető, 150 alkalmazottat foglalkoztató részvénytársaságává vált. Leányvállalatai az Egyesült Államokban és Németországban is megtalálhatók.

A versenyben a mezőny egyetlen női jelöltje, a VirusBaster vezetője, Bozsó Júlia is dobogós helyen végzett. „Az Év Fiatal Informatikai Vállalkozója” a 27 éves Vinnai Balázs lett, aki az IND vezetőjeként egy nemzetközi cégcsoport központjává fejlesztette a banki informatikával foglalkozó miskolci kisvállalatot. Vinnai Balázs szakmai teljesítménye alapján 2004-ben elnyerte „Az év üzletembere BAZ megyében” és „Az év 5. legbefolyásosabb vállalkozója” címet is. 2001-ben „A legígéretesebb bank Magyarországon” díjat, 2002-ben pedig „Az év internetes bankja” címet is az IND által fejlesztett bank kapta meg. Ugyanebben az évben az IND kapta a „Leggyorsabban növekvő technológiai cég Közép-Európában” címet is.

A díjátadást követően Kovács Kálmán miniszter záróbeszédében gratulált a győzteseknek, és felhívta a figyelmet arra, hogy egy olyan új korszak kezdődött el, ahol az informatikai versenyképesség már nem technológiai, hanem társadalmi és szociális kérdés.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő