Connect with us

Hétpecsét: felmérés az információbiztonsági auditok magyarországi helyzetéről

Dotkom

Hétpecsét: felmérés az információbiztonsági auditok magyarországi helyzetéről

Zászlót bontott a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület.

2001 óta működő információ- és adatvédelemmel foglalkozó „Értékteremtő munkacsoport” tagjai 2004. december 23-án megalapították a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesületet. Az alapító tagok az Egyesület céljának az információs társadalom biztonságának támogatását, az információvédelem kultúrájának és ismereteinek terjesztését, a tudatosság kialakítását, valamint egy információvédelmi szakmai műhely létrehozását jelölték meg.

Az Egyesület folytatni kívánja az „Értékteremtő munkacsoport” által teremtett hagyományos tevékenységeket, többek között a BS7799 szabvány honosítását, honlap üzemeltetését, felmérések készítését és rendezvények szervezését. Kiemelt feladatának tartja a munkacsoport által elindított sikeres „Információvédelem menedzselése” Szakmai Fórum rendezvénysorozat folytatását.

A XVI. „Információvédelem menedzselése” Szakmai Fórum 2005. május 18-án Budapesten került megrendezésre, ahol ismét neves szervezetek képviselőinek előadásai (Symantec Magyarország, Megatrend 2000 Rt., Drescher Magyarország Kft., Szenzor Gazdaságmérnöki Kft.) voltak hallhatóak.

A rendezvényen Gasparetz András – a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület elnöke – ismertette az egyesület által készített felmérést a BS7799 tanúsítások magyarországi helyzetéről. A felmérést a Magyarországon bejegyzett – e témában érintett – 11 tanúsító szervezet megkérdezésével történt, így gyakorlatilag teljes körűnek nevezhető. Az adatokból kiderült, hogy Magyarországon a BS7799 szerinti tanúsítások száma elérte 25-öt (a nemzetközi honlapon mindössze 13 tanúsítás szerepel, ami a tényleges tanúsításoknak mindössze 52%-a). A felmérésből továbbá kiderült, hogy a tanúsított szervezetek többsége kommunikálja a tanúsítás megszerzését, mindössze néhány szervezet tartja titokban a tanúsítását. Fény derült arra is, hogy a tanúsítók jövőre vonatkozó előrejelzései erősen alulbecsültek, mivel többségük 2005 végére 20-30 közé tette a lezárt tanúsítások számát, ami már most teljesült.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom