Connect with us

Gartner: piacvezetők közt az Oracle Portal 10g

Dotkom

Gartner: piacvezetők közt az Oracle Portal 10g

Az Oracle Portál 10g a vállalati portálok fejlesztését, telepítését és felügyeletét szolgáló teljes körű, integrált keretrendszer.

Az Oracle bejelentette, hogy az Oracle Fusion Middleware részét képező Oracle Portál 10g a piacvezetők szegmensébe került a Gartner 2005-ös Magic Quadrant felmérésének „horizontális portáltermékek” kategóriájában. A Gartner szerint a kétezer legnagyobb nemzetközi vállalat körében a vállalati portál vált a legkedveltebb felhasználói felületté, és az informatikai igazgatók rangsorolásában a tíz legfontosabb technológiai terület közül a legelső helyre került.

A Gartner meghatározása szerint a portál olyan adott célközönségekhez kialakított felület, amely nagymértékben személyre szabható módon teszi elérhetővé és kezelhetővé a felhasználóknak fontos információkat, alkalmazásokat, üzleti folyamatokat és másokkal való együttműködési lehetőségeket. A Gartner jelentésében azokat a szállítókat sorolja a „piacvezető” kategóriába, amelyek jelenleg is jól teljesítenek, világosan látják a követendő piaci irányt, és aktívan erősítik szakmai felkészültségüket annak érdekében, hogy megőrizzék vezető pozíciójukat a piacon.

„Az Oracle Portál piacvezetői szegmensbe sorolása azt igazolja, hogy világszínvonalú portálplatformot sikerült kifejlesztenünk, amelyet mérettől függetlenül bármilyen szervezet könnyen bevezethet és hasznosíthat.” – hangsúlyozta Marco Tilli, az Oracle portálokért és alkalmazásszolgáltatói eszközökért felelős alelnöke. „Az Oracle Portál heterogén informatikai környezetekben ugyanúgy telepíthető, mint tisztán Oracle alapú rendszerekben, és a vállalaton belüli egységes, biztonságos információelérésnek köszönhetően elősegíti az üzleti folyamatok racionalizálását és a költségek csökkentését.”

Az Oracle Portál 10g a vállalati portálok fejlesztését, telepítését és felügyeletét szolgáló teljes körű, integrált keretrendszer. Lehetővé teszi a biztonságos információelérést, az önkiszolgáló tartalom-közzétételt, az online csoportmunkát és a fontos üzleti folyamatok egységes áttekintését. A nyílt szabványokra épülő Oracle Portál jól méretezhető, nagyfokú rendelkezésre állást nyújtó portálkörnyezetet biztosít a vállalat ügyfeleivel, partnereivel és beszállítóival való rugalmas kapcsolattartáshoz.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom