Connect with us

technokrata

A Grepton üzemelteti az EU-s pályázatok rendszerét

Dotkom

A Grepton üzemelteti az EU-s pályázatok rendszerét

A Nemzeti Fejlesztési Hivatal kihelyezte alkalmazás-szervereit.

A Grepton Informatikai Rt. közbeszerzési pályázat nyerteseként ez év májusától átvette a Nemzeti Fejlesztési Hivatal (NFH) gondozásában lévő Egységes Monitoring Információs Rendszer (EMIR) üzemetetési feladatait. Az EMIR rendszer feladata, hogy naprakész adatokat szolgáltasson az EU-s támogatások felhasználásáról, és lehetővé tegye a pályázatok nyomon követését, a beadástól a fejlesztések megvalósításáig.

A Grepton közbeszerzési pályázat keretében elnyerte az Egységes Monitoring Információs Rendszer üzemeletetését a 2005 májusától 2006. december végéig szóló időszakra, ezalatt a Nemzeti Fejlesztési Hivatal alkalmazás-szerverei a Grepton DataCenterébe kerülnek ki üzemeltetésre.

Jelenleg közel 2000 felhasználó dolgozik az EMIR-rel, melyen keresztül több mint 40 ezer dokumentum és 13 ezer pályázat elérése biztosított a felhasználók számára. A rendszer funkcionalitásából következően kiemelten fontos, hogy az alkalmazáshoz szükséges eszközök, szerverek működési körülményei – elhelyezés, hozzáférés, védelem -, továbbá a stabil működéshez elengedhetetlen szolgáltatások meglegyenek, ezzel biztosítva a rendszer folyamatos elérhetőségét és az adatok biztonságát.

A fenti célok elérése érdekében a Grepton DataCenterében gondoskodik az alkalmazás-szerverek elhelyezéséről, az alkalmazás megfelelő működését pedig monitoring eszközökkel felügyeli, elvégzi az általános üzemeltetési feladatokat, mint pl. a mentés, a vírusvédelem és az operátori feladatok. A rendszer zökkenőmentes használatát Helpdesk és hibaelhárítási szolgáltatás is támogatja.

„Üzemeltetési területünk szolgáltatásai és felhasználói köre évről-évre folyamatosan bővül. Megbízhatóságunkat, szolgáltatásunk magas szakmai színvonalát véleményem szerint az is mutatja, hogy ügyfeleink között tudhatjuk például a BAT-ot, a Pannon GSM-et, az Ingram Micro-t és a Sony-t is.” – mondta Juhász István, a Grepton vezérigazgatója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp