Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megújult az ingyenesen letölthető Ad-aware

Dotkom

Megújult az ingyenesen letölthető Ad-aware

A közkedvelt spyware-eltávolító alkalmazás legújabb változata már letölthető – a Personal Edition szabadon ki is próbálható.

Az Ad-aware SE Personal Edition változata az otthoni felhasználók számára szabadon kipróbálható, használható. A Lavasoft ezen alkalmazása az „eredeti” 6.0-s verzióhoz képest több új funkcióval is bővült. Például a keresési eljárás, melynek során a szoftver ártó programok után kutatva átnézi a rendszert, jóval mélyebbre ható lett, ugyanakkor – legalábbis a fejlesztők állításai szerint – gyorsabbá is vált ez a művelet. További újdonság, hogy a státusz ablakban már látszik az utolsó keresés dátuma is. A logfile-ok kezelése is felfrissült valamelyest, és még számos apróbb változtatás is érte az Ad-aware-t.

A legújabb, 1.06-os verzió képes a többszörösen egymásba ágyazott archívumokat rekurzív módon ellenőrizni, s amennyiben talál bennük gyanús objektumokat, akkor azokat egy ZIP ikonnal jeleníti meg. Szintén újdonság, hogy a rendszerleíró adatbázisban felfedezett malware-ekről szóló eredménylista a korábbinál olvashatóbb formátumban tárul a felhasználó elé. Ezenfelül egy URL eltávolítása a site-listából többé nem igényli az Ad-Watch újraindítását, e nélkül is hatályba lép a rendelkezés. Egyéb javításokat is eszközöltek a fejlesztők, s egyúttal ellátták a legfrissebb spyware-definíciós állománnyal is.

Maga a szoftver egyébként nagyon népszerű; ezt mi sem jellemzi jobban, hogy csak a Download.com-ról már több mint 130 millióan (!) töltötték le a szoftvert. Az Ad-aware SE Personal Editiont egyébként a Terminal Download szerveréről is be lehet szerezni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés