Connect with us

Megújult az ingyenesen letölthető Ad-aware

Dotkom

Megújult az ingyenesen letölthető Ad-aware

A közkedvelt spyware-eltávolító alkalmazás legújabb változata már letölthető – a Personal Edition szabadon ki is próbálható.

Az Ad-aware SE Personal Edition változata az otthoni felhasználók számára szabadon kipróbálható, használható. A Lavasoft ezen alkalmazása az „eredeti” 6.0-s verzióhoz képest több új funkcióval is bővült. Például a keresési eljárás, melynek során a szoftver ártó programok után kutatva átnézi a rendszert, jóval mélyebbre ható lett, ugyanakkor – legalábbis a fejlesztők állításai szerint – gyorsabbá is vált ez a művelet. További újdonság, hogy a státusz ablakban már látszik az utolsó keresés dátuma is. A logfile-ok kezelése is felfrissült valamelyest, és még számos apróbb változtatás is érte az Ad-aware-t.

A legújabb, 1.06-os verzió képes a többszörösen egymásba ágyazott archívumokat rekurzív módon ellenőrizni, s amennyiben talál bennük gyanús objektumokat, akkor azokat egy ZIP ikonnal jeleníti meg. Szintén újdonság, hogy a rendszerleíró adatbázisban felfedezett malware-ekről szóló eredménylista a korábbinál olvashatóbb formátumban tárul a felhasználó elé. Ezenfelül egy URL eltávolítása a site-listából többé nem igényli az Ad-Watch újraindítását, e nélkül is hatályba lép a rendelkezés. Egyéb javításokat is eszközöltek a fejlesztők, s egyúttal ellátták a legfrissebb spyware-definíciós állománnyal is.

Maga a szoftver egyébként nagyon népszerű; ezt mi sem jellemzi jobban, hogy csak a Download.com-ról már több mint 130 millióan (!) töltötték le a szoftvert. Az Ad-aware SE Personal Editiont egyébként a Terminal Download szerveréről is be lehet szerezni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom