Connect with us

technokrata

A HP közzétette 2005 II. negyedévi eredményeit

Dotkom

A HP közzétette 2005 II. negyedévi eredményeit

21,6 milliárd dolláros rekord-árbevétel: 7%-kal több mint egy évvel korábban.

A HP nyilvánosságra hozta 2005. április 30-án zárt második pénzügyi negyedévének eredményeit. A vállalat 21,6 milliárd dollár értékesítési árbevételről számolt be a vizsgált időszakban, ami 7 százalékkal magasabb a 2004 második negyedévi értéknél.

A HP nem GAAP (Az Egyesült Államok Általánosan Elfogadott Számviteli Irányelvei) szerinti üzemi eredménye 1,3 milliárd dollárt tett ki, nem GAAP szerint számított, korrigált részvényegységre jutó nyeresége (EPS) pedig 37 dollárcent volt a második negyedévben – szemben a 12 hónappal korábbi 34 centtel. A nem GAAP szerinti korrigált részvényegységre jutó nyereség és nettó eredmény 107 millió dolláros (részvényenként 4 centnyi), adózás utáni eredmény szintjén végrehajtott korrekciót tükröz. Az Egyesült Államok Általánosan Elfogadott Számviteli Irányelvei (GAAP) szerint számított üzemi eredmény 1,2 milliárd dollár volt a második negyedévben. A GAAP szerinti korrigált részvényegységre jutó nyereség 33 centet tett ki – 2004 második negyedévében 29 cent volt ez az érték.

„Stabil negyedévet zártunk.” – nyilatkozta Mark Hurd, a HP elnök-vezérigazgatója. „Az árbevétel 87, a nem GAAP szerinti EPS 9 százalékkal növekedett, a működési cash flow pedig elérte a 2,4 milliárd dolláros szintet.”

„Általános teljesítményünkön azonban számos üzletágban van még mit javítanunk. Az e cél érdekében foganatosítandó intézkedéseket terveink véglegesítése után azonnal nyilvánosságra hozzuk.”

Régió szerinti megoszlásban az alábbiak szerint alakult a HP árbevétele 2004 és 2005 második negyedéve között: EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) – 10 százalékos növekedés 9,1 milliárd dollárra; Észak-, Közép- és Dél-Amerika – 4 százalékos növekedés 8,8 milliárd dollárra, Ázsia és a csendes-óceáni térség – 9 százalékos növekedés 3,6 milliárd dollárra. Az árfolyamhatásokat korrigálva a HP konszolidált árbevétele 4 százalékkal bővült 2004 második negyedéve óta.

Eszközgazdálkodás
A HP 6,5 milliárd dolláros készletszinttel zárta a negyedévet – ez 656 millió dollárral kevesebb az előző negyedévi, illetve 191 millió dollárral több a 12 hónappal ezelőtti értéknél. A vevőkövetelések 9,3 milliárd dolláros állománya 601 és 736 millió dollárral magasabb mint az előző negyedévben illetve egy évvel korábban. A vállalat második negyedévben kifizetett, részvényenként 8 dollárcentes osztaléka 233 millió dollár készpénz felhasználását tette szükségessé. A HP 618 millió dollár értékben vásárolt vissza papírokat részvényeseitől, és 14,5 milliárd dollár bruttó készpénzállománnyal (azaz 14,4 milliárd dollár készpénzzel és rövid futamidejű, könnyen készpénzzé tehető eszközzel, valamint 100 millió dollárnyi rövid és hosszú lejáratú befektetéssel) zárta a negyedévet.

Finanszírozási Szolgáltatások (HPFS)
A szervezet 544 millió dolláros árbevétele 16 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi szintet. A finanszírozási volumen – amely a jövőbeni árbevétel fő mutatója – 4 százalékkal, a nettó eszközportfolió pedig 2 százalékkal, 7,1 milliárd dollárra bővült 2004 második negyedéve óta. Az üzemi eredmény 58 millió dollár volt a második negyedévben – ez az árbevétel 10,7 százalékának felel meg, és komoly erősödést jelent az egy évvel korábbi 35 millió dolláros értékhez viszonyítva.

Jövőbeni kilátások
A HP 20,3 és 20,7 milliárd dollár közötti árbevételre számít a 2005. pénzügyi év harmadik negyedévében. A nem GAAP szerinti EPS-becslés 29-31 cent ugyanerre az időszakra. A nem GAAP szerinti EPS-becslés nem veszi figyelembe a részvényenként mintegy 3 cent beszerzett immateriális javak amortizációjából eredő, adózás utáni eredmény szintjén végrehajtott korrekciót, valamint a létszámleépítés 100 millió dolláros (azaz részvényenként 3 centes) kiadásait.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök