Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb céget vett a Novell

Dotkom

Újabb céget vett a Novell

A Novell felvásárolta az Immunix vállalatot, így az iparág legjobb alkalmazásbiztonsági megoldásait szállítja Linux rendszerekre.

A Novell bejelentette, hogy felvásárolta az Immunix vállalatot, az egyik vezető Linux alapú alkalmazásbiztonsági megoldás-szállítót. Az Immunix fejlesztette ki az AppArmort, amely a ma elérhető leghatékonyabb és legkönnyebben használható Linux alkalmazásbiztonsági rendszer. Az új termék Novell AppArmor powered by Immunix néven fog megjelenni, és mind a Linux operációs rendszert, mind pedig az alkalmazásokat védi a külső vagy belső támadásoktól, vírusoktól és rosszindulatú kódoktól. Ennek eredményeként a vállalatok megvédhetik kulcsfontosságú céges adataikat, és csökkenthetik hálózat-felügyeleti költségeiket.

„A hozzáférési pontok szigorú védelmén alapuló biztonság lett az egyik kedvelt megoldási mód arra, hogy az alkalmazásokat megvédjék a külső veszélyektől és egymástól. Az Immunix megvásárlása kiegészíti a Novell Linux portfolióját, és közvetlenül kapcsolódik a Novell céljához, hogy a SUSE LINUX Enterprise Server-hez, mint adatközpont megoldáshoz további kritikus szolgáltatásokat biztosítson.” – mondta Al Gillen, az IDC rendszeralkalmazások kutatási igazgatója.

„Az Intel és a Novell egy közös stratégia kialakításán dolgozik, amelynek célja az IT vezetők segítése rendszereik fejlesztésében. Az Immunix AppArmor integrálása a Novell termékportfóliójába összhangban van ezzel a stratégiával, mivel hatékonyan csökkenti az alkalmazások sebezhetőségéből származó következményeket.” – mondta Jon Bork, az Intel Corporation nyílt forráskód programirodájának igazgatója. „A biztonság és kezelhetőség növelése érdekében az informatikai szervezetek egyre nagyobb mértékben támaszkodnak az Intel Virtualization és Intel Active Management technológiákat alkalmazó, Intel-alapú platformokon futó Novell rendszerekre.” – tette hozzá Bork.

Az AppArmor tovább növeli a Novell vállalati szintű biztonság melletti elkötelezettségét. A Novell SUSE LINUX Enterprise Server 9 volt az első kereskedelmi Linux disztribúció, amely a Security Enhanced Linux (SELinux) támogatására készült, és megkapta az Evaluation Assurance Level 4+ (EAL4+) tanúsítványt.

Az oregoni Portlandben, 1998-ban alapított Immunix közreműködött a Linux kernel biztonsági szerkezetének kifejlesztésében, és szoros kapcsolatban áll a Linux fejlesztői közösséggel. „A biztonság a szenvedélyünk, nemcsak a szakmánk. Mérnökeink nagy mennyiségű és igen speciális számítástechnikai szaktudást fektettek be az Immunix kiszolgáló-alapú Linux biztonságtechnológiájának létrehozása során.” – nyilatkozta Crispin Cowan, az Immunix műszaki vezetője és társalapítója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés