Connect with us

Hirdetés

technokrata

Novell: az iparág legjobb alkalmazásbiztonsági megoldásai Linuxra

Dotkom

Novell: az iparág legjobb alkalmazásbiztonsági megoldásai Linuxra

A Novell felvásárolta az Immunix vállalatot – az Immunix fejlesztette ki az AppArmort, amely a ma elérhető leghatékonyabb és legkönnyebben használható Linux alkalmazásbiztonsági rendszer.

Az új termék Novell AppArmor powered by Immunix néven fog megjelenni, és mind a Linux operációs rendszert, mind pedig az alkalmazásokat védi a külső vagy belső támadásoktól, vírusoktól és rosszindulatú kódoktól. Ennek eredményeként a vállalatok megvédhetik kulcsfontosságú céges adataikat, és csökkenthetik hálózat-felügyeleti költségeiket.

A Novell AppArmor proaktív biztonsági megoldása úgy csökkenti a sürgős, reaktív hibajavítások számát, hogy a támadásokat még azelőtt megállítja, mielőtt azok hatást gyakorolhatnának a rendszerre. Ennek köszönhetően a hibajavítás ütemezhető karbantartási tevékenységgé válhat, nem pedig szükséghelyzeti megoldássá. Az AppArmor előre meghatározott biztonsági házirend csomagokat kínál népszerű alkalmazásokhoz, például a Web és az e-mail elérésekhez, távoli bejelentkezéshez, valamint olyan varázslókat, amelyek leegyszerűsítik az egyéni biztonsági házirendek létrehozását és telepítését. A beépített jelentéskészítési és figyelmeztető szolgáltatások lehetővé teszik, hogy az informatikai szakemberek gyorsan és könnyen biztosítsák a biztonsági szabályozásoknak való megfelelést, valamint behatolás esetén azonnali értesítést kapjanak.

Mint ismeretes, a Novell SUSE LINUX Enterprise Server 9 volt az első kereskedelmi Linux disztribúció, amely a Security Enhanced Linux (SELinux) támogatására készült, és megkapta az Evaluation Assurance Level 4+ (EAL4+) tanúsítványt.

Az oregoni Portlandben, 1998-ban alapított Immunix közreműködött a Linux kernel biztonsági szerkezetének kifejlesztésében, és szoros kapcsolatban áll a Linux fejlesztői közösséggel. „A biztonság a szenvedélyünk, nemcsak a szakmánk. Mérnökeink nagy mennyiségű és igen speciális számítástechnikai szaktudást fektettek be az Immunix kiszolgáló-alapú Linux biztonságtechnológiájának létrehozása során” – nyilatkozta Crispin Cowan, az Immunix műszaki vezetője és társalapítója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés