Connect with us

technokrata

Mobilvírusok rovatot indít a Vírus Híradó

Dotkom

Mobilvírusok rovatot indít a Vírus Híradó

A Mobilvírusok rovat célja, hogy naprakész információkat szolgáltasson a mobiltelefonokat veszélyeztető támadásokról: a ma már mobileszközökön is terjedő vírusokról, férgekről és trójai programokról.

„Napjainkban már nemcsak számítógépeket, hanem mobiltelefonokat is érhetnek vírustámadások. Tavaly júniusban jelent meg az első mobilvírus, és a helyzet komolyságára figyelmeztet, hogy az IBM 2004-es Globális Biztonsági Jelentése (Global Business Security Index Report) szerint a közeljövőben legnagyobb mértékben a mobilkommunikáció terén fognak nőni a vírustámadások” – mondta el Fórján Tamás, a Vírus Híradót üzemeltető 2F 2000 Kft. műszaki igazgatója. „A gyors figyelmeztetés a mobiltelefonok esetében is nagyon fontos. A Vírus Híradón ezentúl az aktuális mobilvírus információk mellett érdekességeket és bővebb háttér információkat is olvashatnak a felhasználók, mindezt közérthető formában” – tette hozzá Fórján Tamás.

A Vírus Híradó készítői és szerkesztői 1994 óta foglalkoznak vírusvédelemmel. Az oldal 2004 végén megújult, az Origo portfoliójába került, és tartalmában is bővült. Az olvasók azóta a vírusok, férgek és trójai programok mellett a kéretlen reklámlevelek és egyéb rosszindulatú internetes tartalmak ellen is kaphatnak szakszerű segítséget. A Vírus Híradón a folyamatosan frissülő IT-biztonsági hírek mellett publikációk és szakértői írások is találhatók az elektronikus aláírás, az internethasználat jogi háttere és az internetes fogyasztóvédelem témakörében. A Vírus Híradó a tervek szerint a közeljövőben újabb rovatokkal bővül.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák