Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobilvírusok rovatot indít a Vírus Híradó

Dotkom

Mobilvírusok rovatot indít a Vírus Híradó

A Mobilvírusok rovat célja, hogy naprakész információkat szolgáltasson a mobiltelefonokat veszélyeztető támadásokról: a ma már mobileszközökön is terjedő vírusokról, férgekről és trójai programokról.

„Napjainkban már nemcsak számítógépeket, hanem mobiltelefonokat is érhetnek vírustámadások. Tavaly júniusban jelent meg az első mobilvírus, és a helyzet komolyságára figyelmeztet, hogy az IBM 2004-es Globális Biztonsági Jelentése (Global Business Security Index Report) szerint a közeljövőben legnagyobb mértékben a mobilkommunikáció terén fognak nőni a vírustámadások” – mondta el Fórján Tamás, a Vírus Híradót üzemeltető 2F 2000 Kft. műszaki igazgatója. „A gyors figyelmeztetés a mobiltelefonok esetében is nagyon fontos. A Vírus Híradón ezentúl az aktuális mobilvírus információk mellett érdekességeket és bővebb háttér információkat is olvashatnak a felhasználók, mindezt közérthető formában” – tette hozzá Fórján Tamás.

A Vírus Híradó készítői és szerkesztői 1994 óta foglalkoznak vírusvédelemmel. Az oldal 2004 végén megújult, az Origo portfoliójába került, és tartalmában is bővült. Az olvasók azóta a vírusok, férgek és trójai programok mellett a kéretlen reklámlevelek és egyéb rosszindulatú internetes tartalmak ellen is kaphatnak szakszerű segítséget. A Vírus Híradón a folyamatosan frissülő IT-biztonsági hírek mellett publikációk és szakértői írások is találhatók az elektronikus aláírás, az internethasználat jogi háttere és az internetes fogyasztóvédelem témakörében. A Vírus Híradó a tervek szerint a közeljövőben újabb rovatokkal bővül.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés