Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ellophatatlan adatok egy speciális PC révén

Dotkom

Ellophatatlan adatok egy speciális PC révén

A Hitachi újabb merevlemez és floppy meghajtó nélküli számítógépmodelleket hozott piacra, amelyekkel megállítható a vállalatok számára mind nagyobb kockázatot jelentő adatlopás.

A hordozható számítógépeken könnyen nagy mennyiségű védett vagy bizalmas adat szivárogtatható ki egy szervezettől – de ha nincs min kihozni az adatokat, akkor a probléma a gyökerénél szüntethető meg. Még az év első hetén jelentette be a Hitachi, hogy olyan hálózati terminálokat tervez forgalomba hozni, amelyek nem rendelkeznek merevlemezzel, sem floppy meghajtóval. Míg kijelzőjük és billentyűzetük olyan, mint bármely más számítógépé, az adattároló eszköz hiányzik belőlük – a munkához szükséges adatokat, szoftverek ugyanis egy (vagy több) központi szerveren tárolják.

Tervek szerint az idei üzleti évben mintegy 30 ezer olyan PC-t kíván forgalomba hozni a távol-keleti vállalat, amelyikben nem lesz winchester. Az első ilyen notebookokat még áprilisban dobta piacra a Hitachi, de annak érdekében, hogy az üzleti élet még szélesebb rétegeit érje el, újabb változatok is napvilágot fognak látni. Egy asztali számítógép, illetve egy másik noteszgép lesz a következő két biztonságos komputer, számoltak be a források a cég terveiről.

A noteszgép funkcióval rendelkező megoldás közel 1200 dolláros áron kerül majd forgalomba, míg a desktop PC ára ennél nem sokkal lesz alacsonyabb. Az igény nagy, felmérések szerint csak a szigetországban 300 ezer ilyen számítógépet vásárolnának a cégek; így hát a Hitachi is szép summát, 92,5 millió dolláros bevételt remél ebből a szegmensből 2006 márciusáig.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés