Connect with us

technokrata

Trójait telepít a ˝Microsofttól érkező˝ levél

Dotkom

Trójait telepít a ˝Microsofttól érkező˝ levél

Olybá tűnik, mintha a redmondi szoftverfejlesztő küldte volna azt a levelet, amelynek révén a támadók meg tudják fertőzni a PC-t – holott az e-mailhez a Microsoftnak semmi köze.

A múlt hét végén több beszámoló is érkezett arra vonatkozólag, hogy egy olyan e-mail terjed az Interneten, amely megpróbálja a felhasználók hiszékenységét kihasználni. A hamis elektronikus üzenet a Microsoft biztonsági frissítéseire hívja fel a figyelmet, egyben meg is próbálja leutánozni a hivatalos változat kinézetét, s ha be tudta csapni az internetezőt, akkor trójai programot telepít PC-jére.

A levélben arra figyelmeztetik a felhasználót, hogy új frissítések jelentek meg az Internet Explorerhez, az Outlook Express-hez és az Outlookhoz, s ezek patch-eléséhez szükséges letölteni a javítást. Íme egy részlet: „This is the latest version of security update, the ´May 2005, Cumulative Patch´ update which resolves all known security vulnerabilities affecting MS Internet Explorer, MS Outlook and MS Outlook Express.”

Igaz, ami igaz, májusban valóban megjelent egy microsoftos frissítés, ez azonban a Windows 2000-et érinti, s nem a cég fejlesztette böngészőt és e-mailklienseket. Ez már gyanakvásra ad okot, de amennyiben valaki mégis elhiszi az elektronikus üzenet állítását, és rákattint a Download Update linkre, akkor számítógépe megfertőződik a Pinfi nevű trójai programmal.

Ez egyébként egyáltalán nem ritka eset, számos alkalommal próbálták már meg felhasználni a Microsoft patch-eit hasonló célokra. Éppen ezért hozott létre egy külön weboldalt „How to Tell if a Microsoft Security-Related Message is Genuine” címmel a vállalat, ahol az ilyen üzenetek listája, leírása található.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp