Connect with us

44 hiba az új Netscape-ben

Dotkom

44 hiba az új Netscape-ben

Már letölthető a hibákat kiiktató új változat, illetve dolgoznak a patch-elés egyszerűsítésén.

Még a múlt hét végén számoltunk be arról, hogy az új Netscape megjelenése után alig egy nappal már arról cikkezett a külföldi média, hogy nem biztonságos a browser használata. Többek között Ben Goodger, a Mozilla Firefox projektjének vezető programozója is erről számolt be saját blogjában: a programozó egy cross site scripting hibára bukkant az alkalmazásban.

Ennél azonban lényegesen komolyabb a helyzet. Egyes beszámolók szerint mára már 44 hibára akadtak a nyolcas Netscape-ben. Mivel az 1.0.3-as Firefoxra alapuló browser az utolsó pillanatban a fenti hibától szintén sebezhetőnek bizonyult, ezért a Netscape is kénytelen volt kiadni egy újabb (8.0.1-es) verziót szoftveréből. Ez azonban nem jelent végleges gyógyírt, ráadásul az alkalmazás frissítésének módja is hagy kívánnivalót maga után: jelenleg még minden felhasználónak fel kell keresnie a cég weboldalát, és onnan letölteni az új változatot, majd azt kell (újra)telepíteni. A fejlesztők nyilatkozata szerint már dolgoznak egy egyszerűbb patch-menedzsment létrehozásán.

Biztonságosabbra tervezték

Amint arról többször is beszámoltunk, az alkalmazás fejlesztése során különös hangsúlyt fejlesztettek a jelszóhalász (phishing) támadások kivédésére. Amennyiben egy Netscape-et futtató internetező olyan webhelyet látogat meg, mely rajta található egy folyamatosan frissített feketelistán, akkor a szoftver látványosan figyelmezteti a veszélyre, egyúttal pedig azonnal magasabb biztonsági korlátozásokat léptet életbe.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom