Connect with us

technokrata

Nyílt szabvány a videofelügyeleti és beléptető rendszerek integrációjához

Dotkom

Nyílt szabvány a videofelügyeleti és beléptető rendszerek integrációjához

Az Axis Communications és a HID az első nyílt szabványt készülnek megalkotni a videofelügyeleti és beléptető rendszerek integrációjához.

Az Axis Communications, a hálózati videó piac világszintű vezetője, valamint a HID, a biztonságiparban az érintkezés nélküli belépőkártyák és kártyaolvasók elsőszámú gyártója bejelentették, hogy partneri kapcsolatra lépnek az iparág első nyílt szabványú, integrált hálózati videofelügyeleti és beléptető interfészeinek és protokolljainak kialakítására. Az IP alapú platform lehetővé teszi az alkalmazásfejlesztők, rendszerintegrátorok és OEM partnerek számára, hogy a konvergált biztonsági megoldások iránt való növekvő piaci igényekre válaszul rendszerkínálatukat a hálózati videó és a beléptető rendszerek integrálásával bővítsék. A platformot nyílt alkalmazás programozó interfész (API) formában fejlesztik ki és adják közre.

„Az Axis a termékeinek integrációja érdekében mindig is támogatta a nyílt szabványokat.”- jelentette ki Ray Mauritsson, az Axis Communications vezérigazgatója. „A HID-dal való kapcsolatunk rávilágít arra a szándékunkra, hogy olyan hálózati alapú termékeket fejlesszünk, melyek segítségével megoldást találhatunk a biztonság és az informatika konvergenciájának kérdéseire egy olyan környezetben, ahol a piac az analógról a digitális videóra vált át. “

Az informatikai és a biztonsági beléptető rendszerek piacainak közeledésével ez az új platform korábban teljesen különálló rendszereket köt össze, lehetővé téve a videofelügyeleti és a beléptető rendszerek együttműködését. Ráadásul az Axis alkalmazásfejlesztő partnerei a beléptető rendszereket integrálhatják a már meglévő videó alkalmazásaikba, a HID megoldás-szállító partnerei pedig a videofelügyeletet építhetik be a saját beléptető rendszereikbe.

Az Axis és a HID nyílt szabványát alkalmazva az alkalmazásfejlesztők és az OEM partnerek olyan rendszereket tudnak majd építeni, amelyek társ-társ kommunikációt alkalmaznak, gazda-szerveren keresztül történő kommunikáció nélkül. Ilyen például, amikor a beléptető rendszer által érzékelt esemény automatikusan beindítja a kamerán a képrögzítést. További előnyöket jelentenek pl. a valóban integrált videomegoldások, ahol a hálózati kamerák meglévő TCP-IP portokon keresztül közvetlenül kapcsolódnak a beléptetés kezelő rendszerekhez, és felügyeleti szoftvert vagy központi figyelőállomást alkalmazva lehetővé teszik a videón keresztüli igazolást. Ez az új működési környezet a hagyományosan kapcsolt analóg videóknál és digitális videofelvevőknél egyszerűbb és olcsóbb lesz.

Az Axis és a HID várakozásai szerint az idei év második felében jelenthetik be, hogy a közösen kifejlesztett alkalmazásprogramozó felület (API) elkészült és elérhető.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp