Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP a kultúráért: nyertes művek a HP e-bookon

Dotkom

HP a kultúráért: nyertes művek a HP e-bookon

Idén tavasszal immár másodszor hirdetett meg szabad témájú novellaíró pályázatot a HP Magyarország.

A csupán terjedelmi megkötésre szorítkozott kiírásra kivétel nélkül remek írások érkeztek. A 3 tagú zsűri elnöke, Móser Ádám, író-költő elmondta, hogy mint minden zsűrizésekor, most sem volt könnyű helyzetben, hisz a téma megadásának hiányában szinte összehasonlíthatatlan, a maguk nemében azonban kivétel nélkül kiváló munkák érkeztek be. A nehézségek ellenére bízik benne, hogy a jövőben sem egy megadott témát jelölnek ki, mert ily módon az alkotók fantáziáját semmi sem szorítja korlátok közé. Az elbírálás legfőbb szempontja az volt, hogy az írások mennyire tanúskodtak szakmai és mesterségbeli tudásról.

Molnár Imre, a HP vezérigazgató-helyettese elmondta, a HP meggyőződése, hogy az informatika nem önmagában való, szűk szakmai kört érintő, bonyolult tudomány. Ez a terület mára mindenki életének alap infrastruktúrájává vált, ezáltal nem képzelhető el nélküle a munka, de a szórakozás sem, s egyre nagyobb szerepet kap a kultúrában, kulturális értékeink megőrzésében és élvezetében egyaránt.

A cég ennek szellemében 2002. szeptemberében létrehozta a HP e-book, elektronikus könyvtár weboldalt, ahol folyamatosan bővülő tartalommal várják az érdeklődőket. Az oldal népszerűségét jelzi, hogy nemrég elérték a 250.000 letöltést, valamint hogy az itt kiírt novellaíró pályázatra közel 100 pályamű érkezett be, ami messze meghaladta a várakozásokat. A beérkezett írásokra mintegy 80.000 szavaztak.

A 3 zsűri által és egy a közönség által legjobbnak ítélt novelláért az ifjú írók HP termékeket vehettek át. Az első helyezett Ludman Zsolt, Szomorú vasárnap, a 2. helyezett Szedlár Dániel, Emlékszem, a 3. helyezett Balogh Róbert, Tisztás, valamint a közönségdíjas Dombai Dóri, Halált hozó telihold című műve a HP e-book honlapon olvashatóak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés