Connect with us

technokrata

A távközlési ágazat újabb kulcsfontosságú szereplője választotta a Sun megoldásait

Dotkom

A távközlési ágazat újabb kulcsfontosságú szereplője választotta a Sun megoldásait

A Korea Telecom, a dél-koreai óriáscég a Sun üzemvitel-támogatási tapasztalatára épít.

A Sun Microsystems, a Java technológia kifejlesztője és legfőbb támogatója bejelentette, hogy nagy jelentőségű megállapodást kötött a KT (Korean Telecom) távközlési céggel, amelynek keretében a Sun új generációs üzemviteli infrastruktúrát (OSS – Operational Support System) szállít dél-koreai partnere számára. A Sun ügyfélmegoldásokért felelős szervezete Sun hardveren és szoftveren futó Java alapú üzemviteli támogatási rendszert (OSS/J) tervez a KT számára, ami tovább erősíti a Java technológia vezető szerepét a költséghatékony, moduláris és újrahasznosítható szolgáltatói OSS infrastruktúrák fejlesztése terén.

A Sun a KT üzemviteli fejlesztőlaboratóriumával közösen dolgozza ki a szélessávú konvergens hálózatot (BcN) felügyelő rendszert. A Sun OSS/J megoldásai és szolgáltatásai révén a KT könnyen bevezetheti új OSS megoldásait, integrálhatja azokat különböző hagyományos rendszereivel, valamint támogathatja a web alapú, ügyfélközpontú BcN-szolgáltatások és hálózatok felügyeletét. A megállapodás részeként a KT a Sun Fire E25K, E4900 és E6900 kiszolgálóit, a Java Enterprise System hálózatialkalmazás-csomagját és Solaris szoftverét választotta.

„A KT a piacvezető telekommunikációs termékek és szolgáltatások széles választékát nyújtja a világ egyik legigényesebb piacán.” – nyilatkozta Seonghak Seok, a cég üzemvitel támogatási rendszerekkel (OSS) foglalkozó fejlesztőlaboratóriumának igazgatója. „Régóta várjuk, hogy rendelkezésre álljon egy olyan nyílt szabványokra épülő megoldás BcN-hálózataink és szolgáltatásaink felügyeletére, amely gyorsan és gazdaságosan bevezethető. Meggyőződésem, hogy az OSS/J üzemviteli infrastruktúra tökéletesen megfelel igényeinknek, és a Sun – gazdag távközlési tapasztalatainak köszönhetően – megfelelő partner, bármilyen hálózat vagy alkalmazás üzemviteli környezetének kifejlesztéséről van is szó.”

Az OSS/J architektúra – azáltal, hogy nyílt szabványokkal támogatja az üzleti folyamatokat – lehetővé teszi, hogy a szolgáltatók gyorsabban, könnyebben és gazdaságosabban integrálhassák új, vállalati szintű alkalmazásaikat és hagyományos rendszereiket. A Sun piacvezető szerepének, valamint a több mint 50 gyártóval és független szoftverszállítóval az OSS/J kezdeményezés keretében kialakított együttműködésének köszönhetően nagymértékben csökkenthetők az integrációs költségek, és az ingyenesen rendelkezésre bocsátott telepített referenciarendszerek és API-k révén hatékonyan kezelhetők az OSS rendszerek fontos területei. Eddig több mint húsz független szoftverszállító kapta meg az OSS/J-kompatibilitási tanúsítványt.

„Több évtizedes távközlési tapasztalatának, az OSS/J terén szerzett vezető szerepének, valamint nagy teljesítményű hardvereinek és szoftvereinek köszönhetően a Sun Microsystems egyre több nagy jelentőségű, hosszú távú kapcsolatot épít ki a távközlési ágazat kulcsfontosságú szereplőivel.” – nyilatkozta Darrell Jordan-Smith, a Sun Microsystems globális távközlési részlegének alelnöke. „A KT-vel kötött megállapodás együttműködésünk fontos mérföldkövét jelenti, és hozzásegíti a szolgáltatókat, a független szoftverszállítókat és az infrastruktúra-szállítókat ahhoz, hogy egységesen nyílt szabványokra épülő technológiákat vezessenek be.” – tette hozzá Jordan-Smith.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák