Connect with us

Sun-Oracle együttműködés

Dotkom

Sun-Oracle együttműködés

A Sun és az Oracle együttműködése a költséghatékony és méretrugalmas vállalat kialakításáért. A két vállalat befejezte az Oracle 10g tanúsítását a Solaris 10 operációs rendszeren.

A Sun Microsystems bejelentette, hogy az Oracle 10g köztesszoftvernek a Solaris 10 operációs rendszeren történt tanúsításával új távlatok nyíltak meg a méretezhető számítástechnika terén. Az adatbázisok felügyeletét egyszerűsítő és automatizáló funkciókkal kibővített Oracle 10g, valamint az erőforrás-gazdálkodás terén továbbfejlesztett Solaris 10 együttesen olyan informatikai platformot képez, amely – az asztali gépektől a nagy adatközpontokig – további lendületet ad a rugalmasan méretezhető rendszerek építésének.

Az – Oracle Database 10g és az Oracle Application Server 10g termékeket tartalmazó – Oracle Database 10g-nek a Solaris 10 operációs rendszeren futó verziója már kapható a kereskedelmi forgalomban, és az Oracle Application Server 10g Solaris 10-es verziójának az Intel Xeon és az AMD Opteron processzorain történő tanúsítása is várható ebben az évben.

„Oracle 10g termékcsaládnak a Solaris 10 operációs rendszeren történő tanúsítása jelentős lépés a költséghatékony, méretrugalmas vállalat kialakítása felé vezető úton.” – hangsúlyozta Bronwyn Hastings, az Oracle nemzetközi szövetségekért és értékesítési kapcsolatokért felelős alelnöke. „A Solaris 10 lehetőségei szorosan illeszkednek az Oracle azon céljához, hogy egyszerű és teherbíró szolgáltatásokkal segítse a jól méretezhető hálózatok kialakítását.” – tette hozzá.

„A cégeink közötti partneri kapcsolatnak köszönhetően a felhasználók olyan informatikai hálózatokat valósíthatnak meg, amelyek minden eddiginél nagyobb rugalmasságot és méretezhetőséget nyújtanak, egyben egyértelműen kijelölik a növekvő igényekhez alkalmazkodni tudó vállalati infrastruktúra kialakításához vezető utat.” – közölte Stephen Borcich, a Sun partnerei felé irányuló marketingtevékenységért felelős alelnök. „A felhasználók választhatnak a Sun és az egyéb gyártók jól méretezhető SPARC rendszerei és a Sun új, versenyképes árazású x64 AMD Opteron rendszerei közül, illetve azon több mint 275 hardvergyártó partner termékeiből, amelyeken tanúsítottan futtatható a Solaris 10 operációs rendszer.” – tette hozzá Borcich.

A méretezhetőségi szempontok az Oracle 10g és a Solaris 10 fejlesztése során komoly hangsúlyt kaptak. Az Oracle Database 10g tárolófelügyeleti funkciói – amelyeknek köszönhetően gyakorlatilag nincs szükség az adatbázisok tárolóterületének manuális hozzárendelésére és szabályozására –, valamint a továbbfejlesztett XML-képességek kiemelik az Oracle Database 10g-t a hasonló termékek sorából. A Solaris Container futtatókörnyezetekkel kiegészített Solaris 10 operációs rendszert szintén a méretezhetőség maximális figyelembe vételével tervezték. A Solaris operációs rendszerben található, teljesen új távlatokat nyitó virtualizálási és szoftverparticionálási funkciók számos különálló futtatási környezet létrehozását teszik lehetővé, amelyek mind ugyanazon operációsrendszer-példányon belül hozhatók létre. Az egyes környezetek teljesen elkülönülnek egymástól és a mögöttük álló hardverektől, mintha mindegyik külön gépén futna. Az új módszernek köszönhetően egyszerűen megoldható a vállalat különböző rendszereinek összevonása egyetlen üzembiztos és biztonságos adatközpontba. A Solaris Container futtatókörnyezetek révén teljesen a rendszergazda kezében van az erőforrások kiosztása és az egyes környezetek beállításainak szabályozása.

Az Oracle és a Sun együttműködése húsz évre nyúlik vissza, és ezen idő alatt világszerte több mint 70 ezer felhasználónak szállítottak biztonságos, megbízható és méretezhető vállalati szintű adatközpontokat szerte a világban. Az Oracle és a Sun – a nyílt, szabályokra épülő informatikai megoldások iránti közös elkötelezettségüknek, valamint a közös műszaki tervezésnek, értékesítésnek és támogatásnak köszönhetően – kimagasló teljesítményű, folyamatosan megújuló és értékes megoldásokkal áll a felhasználók rendelkezésére.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő