Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sun-Oracle együttműködés

Dotkom

Sun-Oracle együttműködés

A Sun és az Oracle együttműködése a költséghatékony és méretrugalmas vállalat kialakításáért. A két vállalat befejezte az Oracle 10g tanúsítását a Solaris 10 operációs rendszeren.

A Sun Microsystems bejelentette, hogy az Oracle 10g köztesszoftvernek a Solaris 10 operációs rendszeren történt tanúsításával új távlatok nyíltak meg a méretezhető számítástechnika terén. Az adatbázisok felügyeletét egyszerűsítő és automatizáló funkciókkal kibővített Oracle 10g, valamint az erőforrás-gazdálkodás terén továbbfejlesztett Solaris 10 együttesen olyan informatikai platformot képez, amely – az asztali gépektől a nagy adatközpontokig – további lendületet ad a rugalmasan méretezhető rendszerek építésének.

Az – Oracle Database 10g és az Oracle Application Server 10g termékeket tartalmazó – Oracle Database 10g-nek a Solaris 10 operációs rendszeren futó verziója már kapható a kereskedelmi forgalomban, és az Oracle Application Server 10g Solaris 10-es verziójának az Intel Xeon és az AMD Opteron processzorain történő tanúsítása is várható ebben az évben.

„Oracle 10g termékcsaládnak a Solaris 10 operációs rendszeren történő tanúsítása jelentős lépés a költséghatékony, méretrugalmas vállalat kialakítása felé vezető úton.” – hangsúlyozta Bronwyn Hastings, az Oracle nemzetközi szövetségekért és értékesítési kapcsolatokért felelős alelnöke. „A Solaris 10 lehetőségei szorosan illeszkednek az Oracle azon céljához, hogy egyszerű és teherbíró szolgáltatásokkal segítse a jól méretezhető hálózatok kialakítását.” – tette hozzá.

„A cégeink közötti partneri kapcsolatnak köszönhetően a felhasználók olyan informatikai hálózatokat valósíthatnak meg, amelyek minden eddiginél nagyobb rugalmasságot és méretezhetőséget nyújtanak, egyben egyértelműen kijelölik a növekvő igényekhez alkalmazkodni tudó vállalati infrastruktúra kialakításához vezető utat.” – közölte Stephen Borcich, a Sun partnerei felé irányuló marketingtevékenységért felelős alelnök. „A felhasználók választhatnak a Sun és az egyéb gyártók jól méretezhető SPARC rendszerei és a Sun új, versenyképes árazású x64 AMD Opteron rendszerei közül, illetve azon több mint 275 hardvergyártó partner termékeiből, amelyeken tanúsítottan futtatható a Solaris 10 operációs rendszer.” – tette hozzá Borcich.

A méretezhetőségi szempontok az Oracle 10g és a Solaris 10 fejlesztése során komoly hangsúlyt kaptak. Az Oracle Database 10g tárolófelügyeleti funkciói – amelyeknek köszönhetően gyakorlatilag nincs szükség az adatbázisok tárolóterületének manuális hozzárendelésére és szabályozására –, valamint a továbbfejlesztett XML-képességek kiemelik az Oracle Database 10g-t a hasonló termékek sorából. A Solaris Container futtatókörnyezetekkel kiegészített Solaris 10 operációs rendszert szintén a méretezhetőség maximális figyelembe vételével tervezték. A Solaris operációs rendszerben található, teljesen új távlatokat nyitó virtualizálási és szoftverparticionálási funkciók számos különálló futtatási környezet létrehozását teszik lehetővé, amelyek mind ugyanazon operációsrendszer-példányon belül hozhatók létre. Az egyes környezetek teljesen elkülönülnek egymástól és a mögöttük álló hardverektől, mintha mindegyik külön gépén futna. Az új módszernek köszönhetően egyszerűen megoldható a vállalat különböző rendszereinek összevonása egyetlen üzembiztos és biztonságos adatközpontba. A Solaris Container futtatókörnyezetek révén teljesen a rendszergazda kezében van az erőforrások kiosztása és az egyes környezetek beállításainak szabályozása.

Az Oracle és a Sun együttműködése húsz évre nyúlik vissza, és ezen idő alatt világszerte több mint 70 ezer felhasználónak szállítottak biztonságos, megbízható és méretezhető vállalati szintű adatközpontokat szerte a világban. Az Oracle és a Sun – a nyílt, szabályokra épülő informatikai megoldások iránti közös elkötelezettségüknek, valamint a közös műszaki tervezésnek, értékesítésnek és támogatásnak köszönhetően – kimagasló teljesítményű, folyamatosan megújuló és értékes megoldásokkal áll a felhasználók rendelkezésére.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés