Connect with us

Kifutóban a korai Pentium M processzorok

Dotkom

Kifutóban a korai Pentium M processzorok

Az Intel bejelentette, hogy egyes Pentium M lapkáinak gyártását még az idén befejezi.

A The Register angol újság értesülése szerint a chipgyártó vállalat tervei között szerepel, hogy a 400 MHz-es frontoldali buszfrekvenciával rendelkező Pentium M processzorokat csak az év végéig fogja árulni. Ezzel párhuzamosan a szintén 400 MHz-es FSB-vel bíró Celeron M lapkák árusítása is befejeződik november 25-én.

Mindez azt jelenti, hogy a BGA és PGA csomagolású Pentium M 725, 735, 745, 755, 765, illetve a Celeron M 350 és 360 típusoknak búcsút mondhat a piac, valamint az ultraalacsony energiaigényű Celeron M 733 szintén a múlt részévé válik. Néhány 400 MHz-es FSB-jű Pentium M processzor azért kapható marad, de ezek mind alacsony feszültségen működő verziók lesznek. Teljesen nem szűnik meg a támogatása a normál feszültségen üzemelő, Dothan magos Intel lapkáknak sem: a beágyazott elektronikában alkalmazott chipeket használók számára továbbra is rendelkezésre áll a vállalat.

Mindez az 533 MHz-es FSB-vel bíró Pentium M-re való átállást hivatott felgyorsítani, mint ahogy az is, hogy az Intel a hónap elején csökkentette a Sonoma kategóriás Centrino csomagok (Pentium M, chipkészlet, vezetékmentes modul) árát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom